Dingo Rusijos superginklas: kas nutiko su koviniais robotais „Marker“ (Video)  (3)

Konstruktoriai jau kelis mėnesius žada siųsti robotus į fronto liniją, tačiau kariuomenė vis dar nežino, kaip su jais elgtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje kariaujančius Rusijos kariškius žadama išmokyti valdyti kovinius robotus „Marker“. Apie tai naujienų agentūrai „RIA Novosti sakė šias mašinas sukūrusios bendrovės „Androidnaya Tekhnika“ vykdomasis direktorius Jevgenijus Durovas.

Anot jo, „artimiausiu metu“ specialistai pradės mokyti kare su Ukraina dalyvaujančius dalinius, kaip mūšio lauke valdyti „Marker“. Kūrėjai stengiasi, kad penkiems tokiems robotams valdyti pakaktų vieno operatoriaus.

„Galime pasiųsti robotą 50 ar net 80 kilometrų ir jis grįš atgal, nes kalbame ne apie nuotoliniu būdu valdomą, o apie autonominį mechanizmą“, – sakė Jevgenijus Durovas.

 

Neseniai pasirodė informacija, kad rusų „Marker“ robotai buvo aprūpinti „Kornet“ prieštankine sistema. Kaip pridūrė Jevgenijus Durovas, jie taip pat bandomi naudojant kitokio tipo ginklus, įskaitant kulkosvaidžius, AGS-17 ir AGS-30 granatsvaidžius. Taip pat „markeriai“ yra suporuoti su BAS-80 dronais-kamikadzėmis, kurie gali atlikti žvalgybą ir nurodyti taikinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(15)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)