„Tai žino tik keli šalies gyventojai“. Ukraina pereina į ypatingo slaptumo režimą  ()

Žurnalistų teigimu, aukšti Kijevo pareigūnai slepia būsimo kontrpuolimo detales. Tik keli žmonės Ukrainoje žino, kaip ir kada viskas prasidės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina slepia ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo detales, nes bijo naujų informacijos nutekėjimų. Tai gali kelti grėsmę Ukrainos karių sėkmei mūšio lauke. Apie tai „Politico“ rašo remdamasi dviem anoniminiais Europos pareigūnais.

Straipsnyje teigiama, kad dėl neseniai nutekintų slaptų JAV dokumentų, Kijevas susilaiko nuo informacijos mainų su sąjungininkėmis.

Žurnalistų teigimu, Ukraina tikriausiai vis dar dalijasi kai kuriais pagrindiniais žvalgybos duomenimis su JAV ir kitomis Europos šalimis. Tačiau kai kurie Ukrainos pareigūnai stengiasi, kad nebūtų paskleista informacija apie Ginkluotųjų pajėgų vadovybės planus.

Žurnalistai taip pat kalbėjosi su anoniminiu Ukrainos deputatu. Jis pareiškė, kad aukšto rango pareigūnai Kijeve slepia būsimo kontrpuolimo detales.

„Apie šį planą žino tik keli šalies gyventojai“, – sakė jis.

Tačiau, JAV Gynybos departamento atstovas teigė, kad pokyčių neįvyko ir Vašingtonas ir Kijevas toliau keičiasi informacija tokiu pat lygiu. Nebuvo jokių požymių, kad Ukraina ką nors slepia nuo JAV.

 

Kaip sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby, ukrainiečiai neprivalo informuoti Vašingtono apie visus planus. JAV ir toliau remia Ukrainos operacijas teikdamos informaciją ir žvalgybos informaciją realiuoju laiku.

Kiti Bideno administracijos atstovai tvirtina, kad Ukraina niekada iki galo neatskleidė savo karinių planų Jungtinėms Valstijoms.

Nuo pat pradžių jie buvo nekalbūs dėl informacijos“, – sakė šaltinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(2)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()