Skelbiama, kad prasidėjo taikos derybos - apie jas niekas nieko nežino  ()

Vatikanas įsitikinęs, kad pontifiko iniciatyva, skirta taikiai išspręsti visapusišką karą, pasiteisins. Tačiau „taikos palaikymo misijos“ detalės nebuvo atskleistos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ir Rusija buvo informuotos apie popiežiaus Pranciškaus taikos misiją, nors abiejų šalių žiniasklaida teigė apie tokią misiją nežinojusi. Tai gegužės 3 dieną pareiškė Vatikano valstybės sekretorius kardinolas Pietro Parolinas, praneša ANSA.

„Taikos misija įvyks. Esu nustebęs, kad Kyjivas ir Maskva pasakė apie tai nežinoję“, – žurnalistams sakė Vatikano valstybės sekretorius.

Prieš kelias dienas popiežius Pranciškus paskelbė, kad Vatikanas jau dalyvauja taikos palaikymo misijoje, kuria siekiama užbaigti konfliktą tarp Rusijos ir Ukrainos, bet jos detalės vis dėlto nebuvo atskleistos.

Ir CNN teigimu, Kyjivas nieko nežino apie popiežiaus „taikos palaikymo misiją“.

„Prezidentas V. Zelenskis nesutiko su tokiomis diskusijomis Ukrainos vardu. Jei derybos vyksta, tai be mūsų žinios ir mūsų palaiminimo", – žurnalistams sakė Ukrainos pareigūnas.

Beje, balandžio 30 dieną popiežius Pranciškus paskelbė apie norą susitikti su Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchu Kirilu. Pasak pontifiko, prasidėjus invazijai į Rusijos Federaciją, jis tik vieną kartą bendravo su Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovu vaizdo ryšiu.

 

Primename, kad Pranciškus ragino pasaulio lyderius spręsti politinius konfliktus „proto, o ne mirtino ginklo pagalba“.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre per gegužės 1 dienos susirinkimą sakė, kad Vašingtonas žino apie Vatikano pastangas skatinti taikų Rusijos ir Ukrainos karo sprendimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(9)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()