„Daro, kas liepta daryti!“. Rusija jau surado kaltuosius dėl Kremliaus atakos – tai ne Ukraina  (1)

Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdo amerikiečių užduotis. JAV, pasak Maskvos, esą renkasi „taikinius“ ir smūgio priemones.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-04 „Daro, kas liepta daryti!“. Rusija jau surado kaltuosius dėl Kremliaus atakos – tai ne Ukraina  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už tariamą Ukrainos išpuolį prieš Kremlių gegužės 3-iosios naktį atsakinga JAV. Tai gegužės 4 d. pareiškė Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, pranešė „RIA Novosti“.

„Bandymai tai neigti tiek Kijeve, tiek Vašingtone, be abejo, yra visiškai juokingi. Mes puikiai žinome, kad sprendimai dėl tokių veiksmų ir teroristinių išpuolių priimami ne Kijeve, o konkrečiai Vašingtone. O Kijevas jau daro tai, kas liepta daryti“, – sakė atstovas.

Peskovas įsitikinęs, kad „tikslus“ lemia amerikiečiai. Esą, Kremliaus teigimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos tik vykdo užduotis. Šalies agresorės pareigūnas pabrėžė, kad lemiamas balsas nustatant priemones smūgiui taip pat neva priklauso JAV.

Spaudos sekretorius teigė, kad Rusijos specialiosios tarnybos esą gavo informaciją apie amerikiečių dalyvavimą atakoje prieš Kremlių. Jis mano, kad JAV turėtų tai suvokti ir suprasti, „koks pavojingas toks tiesioginis dalyvavimas konflikte“.

 

Peskovas pažymėjo, kad galimi „skirtingi“ Rusijos atsako į ataką variantai, tačiau tai bus apgalvoti ir pamatuoti žingsniai, atitinkantys Rusijos Federacijos interesus.

JAV atsakymas

Baltieji rūmai paneigė bet kokį dalyvavimą tariamoje bepiločio lėktuvo atakoje prieš Kremlių, Rusijos atstovui Dmitrijui Peskovui apkaltinus Vašingtoną, kad jis vadovavo Ukrainai pradėti puolimą.

„Mes neturėjome su tuo nieko bendra“, – sakė Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(21)
(-16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)