Tai rimta. „Putinas jau 2 kartus tik per plauką nepaspaudė raudonojo mygtuko“ (Video)  (3)

V. Putinas periodiškai svajoja paspausti raudonąjį mygtuką ir panaudoti branduolinį ginklą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas niekada neišbraukė iš darbotvarkės galimybės surengti branduolinę ataką prieš Ukrainą ir dar praėjusių metų kovą ant savo stalo padėjo „branduolinį aplanką“.

Tai pareiškė Rusijos publicistas Valerijus Solovėjus.

Julijos Latyninos laidos eteryje jis sakė, kad jau du kartus iškilo reali grėsmė, kad į Kyjivą atkeliaus branduolinė raketa. Pirmasis toks atvejis buvo 2022 metų pavasarį.

„Mes kelias valandas buvome, galima sakyti, taktinio branduolinio ginklo panaudojimo išvakarėse“, – sakė Valerijus Solovėjus.

Jis pareiškė, kad tokį žingsnį Rusijos diktatorius tuomet galėjo žengti dėl psichologinių veiksnių, o ne dėl kokių nors įvykių fronte.

„Antras kartas, kiek žinau, buvo palyginti neseniai. Vėlgi, aš nesuprantu priežasčių, bet tuo metu tai nebuvo iliuzinė galimybė. Taigi variantas išlieka“, - sakė jis.

 
 

 

Jis pažymėjo, kad dabar V. Putino aplinkoje yra daug daugiau žmonių, kategoriškai nusiteikusių prieš branduolinio karo pradžią, nei buvo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžioje. V. Putinui artimi žmonės yra pasirengę ne tik nevykdyti įsakymo naudoti tokius ginklus, bet ir juos blokuoti. „Blokavimas jau kyla iš žmonių, kuriems suteikta labai didelė galia“, – sakė jis.

V. Putinas nesvarstė pasaulinio branduolinio karo galimybės, bet norėjo smogti branduolinį smūgį viename ar keliuose taškuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(27)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: