[ŽT] „Tai, ką jis sakė, yra visiška netiesa“. Ką daro Prigožinas  ()

Pasak Rytų grupės pranešėjo Serhijaus Čerevatijaus, „Wagner“ Donbase išgyvena ne amunicijos, o karių badą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-06 [ŽT] „Tai, ką jis sakė, yra visiška netiesa“. Ką daro Prigožinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sureagavo į „Wagner“ savininko Jevgenijaus Prigožino pareiškimus, kad jis gegužės 10 dieną ketina išvesti savo kovotojus iš Bachmuto. Rytinės operatyvinės vadovybės atstovas Serhijus Čerevatijus teigia, kad Prigožino teiginiai yra visiška netiesa. „Wagner“ trūksta žmogiškųjų išteklių, o ne tik amunicijos. Be to, tarp Prigožino ir Rusijos gynybos ministerijos tęsiasi vidinė konfrontacija.

„Prigožinas daug mėnesių bandė daryti piktinančius pareiškimus, kad atkreiptų į save dėmesį. Per šią dieną buvo sunaikinti 137 įsibrovėliai, 202 buvo sužeisti - jie patiria didelių nuostolių. Todėl ieškoma priežasčių pasitraukti“, - sakoma pranešime.

Čerevatijus mano, kad „Wagner“ trūksta žmonių, nes Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu nesiunčia karių į pagalbą tokiais kiekiais, kokius norėtų matyti Prigožinas. Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat mano, kad nepaisant pareiškimų apie pajėgų atitraukimą, „Wagner“ ir toliau puls Ukrainos gynėjų pozicijas. 

 

Mūšių intensyvumas nesilpsta. Manau, jie ir toliau daro viską, kad iki gegužės 9 d. Bachmutas būtų užimtas“, – sakoma pranešime.

(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: