Rusų prioritetas jau ne Bachmutas, „Wagner“ atsidūrė pavojingoje padėtyje - ISW skelbia, kas vyksta  ()

Dėl Rusijos pajėgų prioritetų pasikeitimo „Wagner“ atsidūrė potencialiai pavojingoje padėtyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija pakeitė savo prioritetą mūšio lauke - jiems dabar labiau rūpi ne Bachmuto užėmimas, o pasirengimas Ukrainos kontrpuolimui, teigia JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai. Jų ataskaitoje pažymima, kad dėl šio Rusijos armijos prioriteto pasikeitimo „Wagner“ samdiniai ir jos įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas atsidūrė potencialiai sunkioje padėtyje.

Analitikai pastebi, kad paviešintas vaizdo įrašas, kuriame Prigožinas grasino atitraukti „Wagner“ iš Bachmuto, jei jie negaus reikiamų atsargų, rodo Prigožino „neviltį ir gilų pyktį“. Nepaisant to, kad Rusijos gynybos ministerijos dėmesys buvo nukreiptas, o tai gali rimtai pakenkti „Wagner“ gebėjimui efektyviai veikti, samdiniai nenustojo bandyti visiškai užimti Bachmutą.

„Wagner“ atkaklumas Bachmute išsiskiria iš bendro Rusijos puolimo operacijų sulėtėjimo kitur Ukrainoje, nes reguliarioji Rusijos armija, regis, iš esmės perkelia savo dėmesį, ruošdamasi ilgai Ukrainos atsakomajam puolimui.

Ekspertai pažymi, kad dėl „Wagner“ patirtų nuostolių Bachmute, taip pat su Rusijos gynybos ministerijos prioritetų pasikeitimo, Prigožinas ir „Wagner“ gali atsidurti ypač blogoje padėtyje. „Kol kas nežinoma, ar Prigožinas tikrai ketina trauktis iš Bachmuto gegužės 10 d., ar jis padarė šį pareiškimą kaip paskutinį bandymą gauti Gynybos ministerijos paramą. Jei „Wagner“ pasitrauks, jiems greičiausiai prireiks Rusijos gynybos ministerijos įrangos, kuri apsaugotų ir palengvintų jų atsitraukimą“, – rašoma pranešime.

 

Be to, ISW analitikai mano, kad Rusijos kariuomenei trūksta rezervų, reikalingų užimti pozicijas, kurias „Wagner“ samdiniai gali palikti Bachmute.

(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: