„HIMARS nebegali pataikyti į taikinį“. CNN skelbia, kas nutiko  ()

Ukrainos ir JAV kariuomenė atnaujina raketų sistemų programinę įrangą, tačiau rusai vėl ir vėl apeina apsaugą, teigia pareigūnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai išmoko panaudoti elektroninio karo (EW) priemones, kad numuštų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paleistas HIMARS raketas. Tai praneša CNN, remdamasi savo šaltiniais.

Iš JAV gautos itin mobilios artilerijos raketų sistemos (HIMARS) tapo viena pavojingiausių ginklų rūšių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų arsenale. HIMARS suvaidino pagrindinį vaidmenį kontrpuolimuose, padėjusiuose Ukrainai išvaduoti didelę dalį okupuotų teritorijų, tačiau pastaraisiais mėnesiais jų efektyvumas gerokai sumažėjo.

Tiksliam taikymui HIMARS naudoja GPS palydovinės navigacijos sistemą. Pasak Pentagono šaltinio, Rusijos kariai gali panaudoti EW priemones, kad „užblokuotų“ palydovų signalus ir numuštų raketas nuo kurso. Be GPS, JAV amunicija taip pat aprūpinta inercinėmis navigacijos sistemomis, kurių neįmanoma perimti, bet jos ne tokios tikslios. Priklausomai nuo trukdžių vietos ir stiprumo, raketa vis tiek gali smogti padarydama didelę žalą.

Aukšto rango Pentagono pareigūnas teigė, kad Rusijos EW įtaka nėra tokia didelė, nes pirmadienį, gegužės 1 d., Ukrainos kariai be problemų paleido 18 raketų iš HIMARS, tai yra pastarųjų savaičių dienos norma. Tačiau šaltinis iš Ukrainos perdavė HIMARS operatorių žodžius, kad raketų sistemos vis dažniau neefektyvios dėl trukdžių.

 

Remiantis dokumentais, kuriuos tariamai nutekino JAV kariškis Jackas Teixeira, JAV padeda Ukrainos gynėjams surasti ir sunaikinti Rusijos elektroninio karo sistemas, nes jos gali paveikti ne tik HIMARS, bet ir kitą „protingą“ amuniciją, įskaitant tiksliai valdomus artilerijos sviedinius „Excalibur“ ir JDAM.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(7)
(18)

Komentarai ()