Orbanas siautėja – skelbia naują drebinantį pareiškimą apie Rusiją ir JAV  (1)

Orbanas padarė naują cinišką pareiškimą apie karą Ukrainoje ir prisiminė JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skandalingas Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas ir toliau žaidžia kartu su savo draugiška Rusija, kariaujančia kruviną karą prieš Ukrainą.

14-ąjį plataus masto invazijos mėnesį, kai šalis agresorė jau yra praradusi daugiau kaip 193 tūkst. karių ir tūkstančius vienetų technikos, jis tvirtina, kad jos „neįmanoma nugalėti“.

Pasak politiko, tai įmanoma „tik pasakoje“. Tokie pareiškimai buvo ištarti gegužės 5 dieną per radiją „Kossuth“, interviu citavo Vengrijos žiniasklaida.

„Tik pasakoje gali būti situacija, kai Rusija bus nugalėta. Neturiu fantazijos įsivaizduoti, kad kažkas gali nugalėti branduolinę galią“, – sakė Orbanas.

Kartu jis išreiškė įsitikinimą, kad šiame „konflikte“ nebus „nugalėtojų“, o tik „pralaimėtojai“. Anot jo, Rusija šiandien „atsimuša į NATO“, teikiančios karinę pagalbą Ukrainai, sieną ir „nuo Vakarų priklauso, kiek jie yra pasirengę tam išleisti“.

„Kita vertus, yra Rusijos Federacija, kuri yra daug didesnė už Ukrainą, turi daug daugiau karių, taip pat stipresnės įprastinės ginkluotės, turi didžiausią branduolinių ginklų arsenalą pasaulyje. Neįsivaizduoju, kad branduolinė valstybė galėtų būti nugalėta“, – pakartojo Orbanas.

 

Jis nepamiršo paminėti neseniai įvykusios dronų atakos virš Kremliaus – esą rusai pasyviai nežiūrės, kaip „ukrainiečiai dronais puls Raudonąją aikštę“.

„Šiame kare laimėtojų nebus. Mums liko tik viena išeitis: džiaukimės, kad čia taika ir esame pakankamai stiprūs, kad nebūtume priversti kariauti“, – sakė Orbanas.

Būdamas Vengrijos premjeru, jis įsitikinęs, kad „JAV nori įtempti“ šalį į šį karą, tačiau vengrai „su tuo nesutiks“. Politikas sakė, kad Budapeštas „darys viską, kad užtikrintų paliaubas ir taikos derybas“.

 

Dabar, tikina skandalingasis politikas, visi laukia „konflikto paaštrėjimo ukrainiečių veiksmų“ fone.

„Pradėti karą visada yra priežastis. Pasak rusų, Ukraina nori įstoti į NATO, o ukrainiečių nuomone, rusai norėjo perimti jų teritorijas. Kai kurie žmonės iš karo jau uždirbo didžiulį pelną, nes su tuo siejama daug verslo interesų. Yra spekuliantų, kurie svajoja įkelti koją į Ukrainą“, – prasimanymais dalijosi Orbanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(34)
(-27)

Komentarai (1)