„NATO sraigtasparniai su ginkluota įgula nusileido Baltarusijoje. Tai įvyko pirmą kartą istorijoje“  (1)

Oleksijus Reznikovas sakė, kad sunkiausias sprendimas buvo sutikti vykti į derybas Baltarusijoje. Ministras pabrėžė, kad pokalbių formatas sufleruoja, jog būtina protokoliškai paspausti ranką ir „neurzgti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reznikovas, duodamas specialų interviu Dmitrijui Komarovui, pabrėžė, kad jam teko patirti stiprias emocijas. Tai buvo sunku. Prie neigiamų emocijų prisidėjo tai, kad viskas turėjo vykti Baltarusijos teritorijoje.

Ukrainos delegacija galėjo būti paimta įkaite. Kartu reikėjo bandyti susitarti, nes Ukrainai reikėjo rezultato.

Ministras papasakojo, kaip pateko į derybas.

Rusai pasiūlė padaryti koridorių Ukrainos delegacijai per laikinai okupuotą teritoriją išvykti į Baltarusiją. Į ką Ukrainos delegacija atsakė: mes ten pateksime, kaip mums atrodo tinkama.

Reznikovas pažymėjo, kad buvo bendrauta su kolegomis iš Lenkijos.

„Mus palaikė kolegos lenkai. Patekome į Lenkiją, ten NATO šalys sraigtasparniais skrido į Baltarusijos teritoriją. Manau, kad tai pirmas kartas, kai Baltarusijos žemėje nusileidžia sraigtasparniai iš NATO šalies“, – pabrėžė Reznikovas.

 

Reznikovas prisiminė, kad dviem sraigtasparniais skrido ginkluoti NATO pilotai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(8)
(100)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)