„Į pagalbą atėjo Kadyrovas“. Pasaulis nustebęs, kaip vyko karinis paradas Maskvoje (Foto)  ()

Ukrainai nebuvo prasmės ką nors daryti Raudonojoje aikštėje, nes Rusija pati sugebėjo pasidaryti sau gėdos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 9 d. Maskvos Raudonojoje aikštėje vykusiame kariniame parade karinės technikos vienetų dalyvavo gerokai mažiau nei anksčiau.

Apie tai gegužės 9 d. socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė OSINT analitikas Oliveris Aleksandras.

Anot jo, 2021 metais, plataus masto karo išvakarėse, per Raudonąją aikštę Maskvoje pravažiavo 197 karinės technikos vienetai. Jau kitais metais, RF ginkluotųjų pajėgų kariams įsiveržus į Ukrainos teritoriją, parade Maskvoje buvo matyti 131 karinis automobilis.

2023 metais buvo dar vienas sumažinimas ir pagrindiniu sostinės keliu važiavo tik 51 transporto priemonė. Tai yra, sumažėjo, palyginti su 2021 metais, kai dar nebuvo pradėtas plataus masto karas – beveik keturis kartus.

Paradas kartu su Rusijos prezidento Vladimiro Putino kalba truko apie 45 minutes, o tai taip pat yra rekordiškai trumpas laikas Kremliui. Ankstesniais metais paradas apimdavo oro šou dalį, todėl renginys užsitęsdavo kelias valandas. Šiemet jie nusprendė jį atšaukti.

 

Atskirai OSINT analitikas išskyrė faktą, kad tai pirmasis paradas nuo 2007 m., kuriame apsieita be sunkiųjų šarvuočių.

„Ukrainai nebuvo prasmės ką nors daryti Raudonojoje aikštėje, nes Rusija pati sugebėjo pasidaryti sau gėdos. Stebiuosi, kad jie net negalėjo į paradą atvaryti vieno iš T-14 „Armata“ tankų. Tam, kad surinktų bent 51 transporto priemonę, Rusijos armija turėjo iš Ramzano Kadyrovo „pasiskolinti“ 10 „Remdiesel Ahmat Z-STS“ šarvuočių, – sako analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()