„Tai melas. Iš tikro tai karinė katastrofa“. Kas vyksta prie Bachmuto  ()

Sergejus Čerevatis įvardijo Prigožino pareiškimų apie „sviedinių badą“ priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų pajėgų grupės pranešėjo Sergejaus Čerevačio, liūdnai pagarsėjusi „Wagner“ istorija gali baigtis Bachmute, nes kompanija prarado prieigą prie rusų kalėjimuose esančio resurso. Tai televizijos maratone pareiškė Sergejus Čerevatis.

Jų kalbos apie kažkokį amunicijos badą yra melas“, - sakė Jungtinių pajėgų operacijos štabo atstovas.

Jis pridūrė, kad padėtis šioje kryptyje yra sudėtinga, tačiau ją kontroliuoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Be to, S. Čerevatis nurodė „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino pareiškimų apie pasitraukimą iš Bachmuto priežastį.

Už šių pareiškimų slypi karinė katastrofa. Nes jeigu amerikiečių šaltiniai skaičiuoja, kad šiame rajone yra 100 tūkst. sužeistųjų ir 20 tūkst. žuvusiųjų, tai yra labai konservatyvūs skaičiavimai. Jei kasdien jiems tenka bent po 100 žuvusiųjų, o pastaruoju metu dar daugiau, ir neturi papildymo šaltinio, kaip kad būdavo iš Rusijos kalėjimų, akivaizdu, kad jų nešlovinga istorija ten gali ir baigtis“, - pareiškė pranešėjas.

 

Taigi, pasak Čerevačio, žmogus, kuris svajojo apie kažkokį karinį-politinį darinį, apie tai, kad „bus šeimininkas ir okupuotose teritorijose susipjaus kažkokią žemę ir apskritai turės įtakos daugeliui dalykų“, dabar yra priverstas pranešti, kodėl to nepavyko pasiekti ir įvykdyti tai, kas buvo žadėta.

Kalbėtojas pridūrė, kad „Wagner“ samdiniai vis dar yra puolančioji dauguma šioje kryptyje, tačiau dėl didelių nuostolių jie vis dažniau priversti naudotis reguliariosios kariuomenės daliniais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(2)
(78)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: