„Jis nori galios, didžiulės galios ir didžiulių pinigų“. Rusijoje prasideda dar neregėti dalykai  ()

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas trokšta karinio Rusijos pralaimėjimo Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinis Rusijos kariuomenės pralaimėjimas Ukrainoje atvers „Wagner“ vadovui Jevgenijui Prigožinui kelią į didelę valdžią ir didelius pinigus. Jis aktyviai ruošiasi būsimiems įvykiams. Tokią nuomonę išsakė rusų politologas Andrejus Piontkovskis interviu su žurnaliste Julija Latynina „YouTube“ kanale.

Prigožinas stato ant Rusijos pralaimėjimo. Jis, kaip ir visi karo specialistai, suprato, kad Rusija pralaimi karą“, - sakė A. Piontkovskis.

Prigožinas jau išsakė savo programą, su kuria veršis į valdžią. Ši programa, reikia pripažinti, padarė didelį įspūdį rusų tautai, ypač jos turbopatriotinei daliai. Jis save pozicionuoja kaip veiksmingą karvedį ir tiesos sakytoją, nebijantį atskleisti korumpuotos, „godžios“ valdžios blogybių. Samdinių grupuotės vadovo populiarumas Rusijoje yra didelis ir sparčiai auga.

Piontkovskis įsitikinęs, kad Prigožinas save visiškai realizuos, kai Rusijos kariuomenė patirs galutinį pralaimėjimą kare. Didelė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė fronte sukels stiprius socialinius sukrėtimus Rusijos Federacijoje, o liaudies pyktis augs. „Wagner“ vadeiva bandys pasinaudoti šiomis nuotaikomis.

 

Prigožinas tikisi išgyventi iki tos akimirkos. Tuo metu jam atsivers tikro ginkluoto sukilimo galimybė. Arba jis bus pašalintas per kelias artimiausias dienas ar savaites, arba pradės įgyvendinti savo programą dėl Ukrainos kariuomenės sėkmės. O jis turi ją nepaprastai ambicingą. Jo nedomina Putino imperiniai troškimai, „rusų pasaulis“, (...) jis nenori sunaikinti Londono ir Vašingtono. Jis nori valdžios, didelės valdžios ir didelių pinigų Rusijoje“, - sakė A. Piontkovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(6)
(34)

Komentarai ()