To dar nebuvo! Prigožinas atvirai meta iššūkį Putinui, skelbia savo prezidento reitingą (Foto)  ()

„Prigožinas demonstruoja savo atvirą pasipriešinimą Putinui.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas, aktyviai konfliktuojantis su Rusijos Federacijos Gynybos ministerija ir Generaliniu štabu, panašu, kad nusprendė atvirai mesti iššūkį ne tik Rusijos generolams, bet ir Kremliaus vadovui Putinui.

Su „Wagner“ kuratoriumi susiję šaltiniai paskelbė „2023 m. gegužės 10 d. telefoninės apklausos rezultatus“, pagal kuriuos Prigožinas Putinui pralaimi prezidentiniame reitinge mažiau nei 3 proc. Jei Rusijos prezidento rinkimai vyktų kitą sekmadienį, tai, šios apklausos duomenimis, už Putiną balsuotų 42,5%, už Prigožiną – 39,7%.

Trečioje vietoje yra Rusijos vyriausybės vadovas Michailas Mišustinas. Likę kandidatai gauna 1% ar mažiau. Beje, Prigožino kritikuojamas RF Gynybos ministerijos vadovas Sergejus Šoigu šioje apklausoje pelno tik 0,1 proc.

Anot analitikų, toks demonstratyvus Prigožino žingsnis rodo rimtą konfrontaciją Rusijos Federacijoje. „Prigožinas demonstruoja savo atvirą pasipriešinimą Putinui. Tai panašu į kovą ne už gyvybę, o už mirtį, nes tiek Putinas, tiek Prigožinas savo priešus nužudo. Ar Rusijos destabilizacija atrodo vis labiau tikėtina, ar tai jau įvyko dėl daugybės partizanų išpuolių?“ – savo Twitter paskyroje rašo švedų ekonomistas ir diplomatas Andersas Åslundas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(11)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: