„Įtaka ne tokia, kokią įsivaizdavo“ - kodėl Prigožinas iki šiol neišvedė savo smogikų iš Bachmuto?  ()

„Wagner“ įkūrėjas, nepaisydamas pažadų, kol kas nepatraukė savo samdinių iš Donecko srities Bachmuto, nes neturi svertų Rusijos gynybos ministerijoje. Tokią išvadą padarė JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai savo gegužės 9 d. ataskaitoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ISW analitikai teigia, kad Prigožinas „Pergalės dienos“ švente pasinaudojo kaip galimybe išjuokti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir suabejoti jo sprendimais. Prigožinas paminėjo „laimingą senelį“, kuris „mano, kad yra geras“, diskutuodamas apie amunicijos trūkumą ir Rusijos ateities perspektyvas Ukrainoje.

„Wagner“ nebus patraukti iš Bachmuto, nors Prigožinas ryžtinai kartojo, kad tai padarys iki gegužės 10 dienos. Nepaisant to, kad Rusijos gynybos ministerija nesuteikė „Wagner“ papildomų sviedinių, Prigožinas gegužės 9 dieną pareiškė, kad „Wagner“ toliau kovos už Bachmutą.

Prigožinas teigė, kad „Wagner“ negavo reikiamo amunicijos kiekio, kurį tariamai Rusijos gynybos ministerija pažadėjo gegužės 7 dienos įsakymu - Prigožinas teigia, kad jo samdiniai gavo tik 10 % žadėtos amunicijos. Jis pridūrė, kad Rusijos gynybos ministerija grasino apkaltinti „Wagner“ išdavyste, jei Prigožinas išvestų savo kariuomenę iš Bachmuto - tai tikriausiai yra viena iš priežasčių, kodėl Prigožinas nesilaikė gegužės 5-osios grasinimo.

 

„Prigožinas tikriausiai tikėjosi, kad Rusijos gynybos ministerija visiškai pasiduos jo reikalavimams, rizikuodama atsisakyti savo tikslų reguliariosioms Rusijos pajėgoms, tačiau tikriausiai suprato, kad šiuo metu negali įvykdyti savo ultimatumo“, – sakoma ISW pranešime.

Pasak amerikiečių analitikų, „Wagner“ vadovas taip pat tikriausiai tikėjosi, kad Surovikinas privers Rusijos gynybos ministeriją įvykdyti jo reikalavimus. Tačiau jis nesusisiekė su Surovikinu - tai rodo, kad Prigožinas Rusijos gynybos ministerijoje neturi tiek svertų, kiek įsivaizdavo.

(11)
(0)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: