Sukūrė monstrišką radarą. Aptinka viską, net naujausius nematomus lėktuvus (Video)  (3)

Ši sistema gali aptikti ir sekti oro taikinius, neskleisdama radijo signalų ir neparodydama savo buvimo vietos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kompanija „Hensoldt“, kuri specializuojasi aukštųjų technologijų sprendimų kūrime ir gamyboje gynybos ir saugumo srityje, pristatė pasyviųjų radarų sistemą „Twinvis“, rašo „Armyrecognition“.

Pasyvusis radaras „Twinvis“ naudoja esamus elektromagnetinės spinduliuotės šaltinius, tokius kaip televizijos ar radijo stotys, kad sukurtų pasyvią garso bangą. Ši banga atsispindi nuo oro taikinių ir grįžta į „Twinvis“ imtuvus, kur ji analizuojama naudojant specialius algoritmus. Taigi, sistema gali nustatyti taikinių padėtį, greitį ir judėjimo kryptį.

Sistema turi nemažai pranašumų, palyginti su tradiciniais aktyviaisiais radarais. Pirma, ji nepriklauso nuo savo siųstuvų ir gali veikti bet kokiomis apšvietimo ir oro sąlygomis. Antra, ji nėra pažeidžiama priešo trukdžių ir signalų slopinimo. Trečia, ji neskleidžia elektromagnetinės spinduliuotės, kurią būtų galima aptikti ir panaudoti nutaikyti ginklams.

Pasyvus radaras gali būti naudojamas žemėje, jūroje arba ore. Jį sudaro keturios priėmimo antenos ir vienas skaičiavimo blokas. Jis vienu metu gali aptarnauti iki 500 taikinių, o aptikimo nuotolis – iki 200 km. Radaras taip pat gali būti integruotas su kitomis aptikimo ir valdymo sistemomis, kad būtų sukuriamas bendras situacijos vaizdas.

 

Naujoji radarų sistema ypač efektyvi prieš vadinamuosius „tyliuosius“ taikinius, tokius kaip slapti lėktuvai, dronai ar sparnuotosios raketos. Šie taikiniai turi mažą atspindžio koeficientą  aktyviems radarams ir gali neaptikti lengvai prasiskverbti į priešo zoną. Tačiau „Twinvis“ gali juos atpažinti, pakeisdamas foninę pasyviąją garso bangą.

„Hensoldt“ teigia, kad pasyvus radaras yra rinkoje unikalus produktas ir turi didelį potencialą vykdant įvairias gynybos ir saugumo programas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(0)
(43)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: