„Rusija turi kolosalų rezervą“. Rogozinas skelbia, ką reikia pasiųsti į karą  ()

Rogozinas mano, kad antrosios mobilizacijos bangos galima išvengti tik tuo atveju, jei bus didžiulis savanorių antplūdis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai reikia pradėti antrąją mobilizacijos bangą dėl karių trūkumo kare Ukrainoje, teigia buvęs „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas.

Reikia nepamiršti, kad priešas stipresnis už mus. Negalime čia elgtis taip, kad kiekvienas būtų už save. Todėl reikia mobilizacijos. Dar rudens pradžioje turėjo būti viena, turi būti dar viena. Turime problemų su personalu, nes vaikinai sužeisti, mūsų kovotojai žuvo“, – sakė Rogozinas.

Anot jo, Rusijos kariuomenė ir toliau patiria nuostolių, net kai kautynės yra pristabdytos – rusus naikina Ukrainos artilerija.

„Jų reikia papildyti. Kiekvienas mūsų šalies žmogus turės atsakyti į klausimą „kur tu buvai, kai mūsų šaliai buvo sunku?“, – pabrėžė Rogozinas.

Jis mano, kad antrosios mobilizacijos bangos galima išvengti tik tuo atveju, jei bus didžiulis žmonių, norinčių kariauti pagal sutartį, antplūdis. Tačiau dabar savanorių verbavimas vyksta nelabai greitai ir efektyviai, nepaisant to, kad, pasak Rogozino, Rusija turi „kolosalų rezervą“ karininkų ir karių, kurie anksčiau tarnavo Rusijos armijoje. Jo nuomone, tokie žmonės turėtų būti „labiausiai motyvuoti“ ir „nesusivilioti rubliu bei kitais meduoliukais“.

(5)
(52)
(-47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: