JAV ambasadorius paskelbė, kad ginklus Rusijai tiekė dar viena šalis  ()

Iranas tiekė amuniciją ir dronus Rusijai, o Baltarusija leido naudotis savo teritorija atakoms prieš Ukrainą. Tačiau yra ir dar viena šalis, kuri padeda Rusijai ginklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Afrikos Respublika tiekė amuniciją Rusijos Federacijai. Tai buvo atlikta laivo, kuris prisišvartavo karinio jūrų laivyno bazėje Keiptaune 2022 m. gruodžio mėn. Tai paskelbė JAV ambasadorius Pietų Afrikoje Reuben Brigety, skelbia „News24“.

„Jungtinės Valstijos yra įsitikinusios, kad Pietų Afrika, nepaisant to, kad deklaruoja neutralią poziciją Rusijos invazijos į Ukrainą atžvilgiu, siuntė ginkluotę Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino kariuomenei“, – rašoma pranešime.

Remiantis Jungtinių Valstijų valstybės departamento pranešimu, krovininis laivas buvo prišvartuotas karinio jūrų laivyno bazėje Keiptaune 2022 metų gruodžio 6–8 dienomis. JAV mano, kad į šį laivą buvo pakrauti ginklai ir šaudmenys, kurie vėliau buvo išsiųsti į Rusiją.

Brigety pabrėžė, kad JAV vyriausybė rimtai žiūri į ginklų siuntas iš Pietų Afrikos į Rusiją ir mano, kad ši problema yra rimta. Žurnalistams jis taip pat sakė, kad neabejoja JAV žvalgybos informacijos apie šaudmenų tiekimą tikslumu.

Laivas „Lady R“ į karinio jūrų laivyno bazę atplaukė gruodį. Tada Brigety kreipėsi į Pietų Afrikos Respublikos gynybos ministrę Thandi Modise ir išreiškė susirūpinimą dėl Pietų Afrikos dalyvavimo karinėse pratybose su Rusija ir Kinija.

 

Savo ruožtu Pietų Afrikos prezidentas Cyrilas Ramaphosa pakomentavo situaciją, kaip praneša „The Guardian“ - „Šis klausimas yra nagrinėjamas, vėliau galėsime apie tai kalbėti“.

Pietų Africa yra savotiška Rusijos sąjungininkė - abi šalys yra BRICS dalys. BRICS - Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir Pietų Africa - laikomos savotiška atsvara ir geopolitine priešininke G7 blokui.

(15)
(6)
(9)

Komentarai ()