„Atrodo, rusai įlipo į katilą. Ten neįmanoma įsitvirtinti“. Skelbiami galingi įvykiai fronte  ()

Rusai prie Bachmuto turi 2 variantus – mirti arba bėgti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-13 „Atrodo, rusai įlipo į katilą. Ten neįmanoma įsitvirtinti“. Skelbiami galingi įvykiai fronte  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„24 kanalui“ karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Romanas Svitanas paaiškino karo veiksmų žemėlapį. Jis pažymėjo, kad okupantai patys įlipo į tikėtiną „katilą“.

Svitanas pažymėjo, kad tai yra Ukrainos kariuomenės judėjimo pradžia. Bet kokio judėjimo pradžioje atliekama jėgos žvalgyba, kuri tam tikrais momentais Ukrainai atnešė tam tikrą sėkmę. Tokia yra šturmo kuopų užduotis – priartėti prie antrosios įtvirtinimų linijos ir judėti toliau, priklausomai nuo priimtų sprendimų.

Anot jo, judėjimo kryptis aiški. Kalbame apie prieigą prie Popasnos iš dviejų pusių – iš Bilohorivkos ir iš Bachmuto. Tokie judėjimai atkirto priešo grupę kryptyje Bachmutas – Soledaras nuo Rusijos armijos atsargų.

„Šis judėjimas atkerta rusus, ir jiems paliekamos 2 galimybės. Pirmoji yra labai greitai bėgti, nes atstumas nuo Bilohorivkos iki Popasnos yra kelios dešimtys kilometrų“, – kalbėjo atsargos pulkininkas.

O antroji galimybė, pasak karo eksperto, okupantams kautis ir mirti.

Atsargos pulkininkas pažymėjo, kad šioje vietoje aukščio ir gamtinių kliūčių išsidėstymas suteikia Ukrainai pranašumą.

 

„Rusai tiesiog negali sukurti įtvirtintos teritorijos žemumose. Todėl, kai tik pradėjome judėti, jie iškart pradėjo byrėti“, – paaiškino Svitanas.

Jis pridūrė, kad įsibrovėliai gali sukurti įtvirtintą teritoriją netoli Popasnos. Tačiau prieš tai praktiškai neįmanoma niekur sukurti įtvirtintos zonos, apsiginti galima tik judėjimu kaip tokiu. Todėl, jei Ukraina pradėsis rimtai judėti į Popasnos rajoną, okupantams liks 2 galimybės – mirti arba bėgti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(0)
(108)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: