Netikėta informacija: ES plinta slapti žvalgybos duomenys, kiek žuvo Ukrainos kareivių  ()

Paskaičiavo, kiek žuvo Ukrainos kareivių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinio „Euractiv“ duomenimis, tarp Europos Sąjungos valstybių narių platinami žvalgybos duomenys, kiek žuvo Ukrainos kareivių.

Tai pranešė Censor.NET, remdamasi UP.

Remiantis dokumente pateiktais Europos Sąjungos skaičiavimais, pagrįstais Ukrainos pranešimais ES valstybėms narėms, žiniasklaidos pranešimais ir žvalgybos šaltiniais, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai vertinami 13 tūkst. žuvusių per karo veiksmus ir dar 35 tūkst. sužeistųjų.

Tame pačiame dokumente nurodyti JAV skaičiavimai rodo, kad Kyjivas neteko 17 500 mūšyje žuvusių karių, taip pat iš viso 124 000–131 000 aukų – sužeistų, žuvusių, dingusių ir kitų. Tuo pat metu ES linkusi manyti, kad JAV duomenys yra pervertinti, pažymi „Euractiv“.

Kalbant apie Rusijos nuostolius, dokumente cituojami Ukrainos skaičiavimai, pagal kuriuos Rusijos Federacija prarado 185 000 žuvusiųjų ir turi 555 000 sužeistųjų. Taip pat minimi JAV duomenys, pagal kuriuos Rusijos nuostoliai siekia nuo 189 500 iki 223 000, iš kurių 43 000 žuvo.

 

Vakarų diplomatai ir kariai pokalbyje su „Euractiv“ pabrėžė, kad iš abiejų pusių beveik neįmanoma gauti oficialaus patvirtinimo apie aukų skaičių.

Atkreipkite dėmesį, kad publikacijoje nenurodyta data, kada buvo pateikti Ukrainos ir Rusijos nuostolių skaičiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(14)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: