[ŽT] Pavojinga žinia. Ukrainoje susprogdintas ypatingos svarbos objektas, sprogimas milžiniškas (Video, foto)  ()

Pagrindiniai smūgių taikiniai buvo Kyjivas, Chmelnyckis ir Mykolajivas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienio, gegužės 13 d., naktį Rusijos kariuomenė Ukrainoje paleido apie 20 dronų „Shahed-136/131“ ir „Lancet“ dronus-kamikadzes. Pagrindiniai smūgių taikiniai buvo Kyjivas, Chmelnyckis ir Mykolajivas.

Didžiulios atakos rezultatus ryte oficialiame „Telegram“ kanale apibendrino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgos.

Rusų puolimas prasidėjo apie vidurnaktį.

„Iš viso užfiksuotas 21 paleidimas. Naudojant priešlėktuvinę raketinę ginkluotę, naikintuvus, mobiliąsias ugnies grupes buvo sunaikinta 17 dronų“, – pranešė kariškiai.

Be šahedų, rusai naktį Ukrainoje dar paleido 4 atakos dronus „Lancet“.

Deja, buvo keli sprogimai. Blogiausia naktis buvo Chmelnyckio mieste. Ten smūgis teko ypatingos svarbos infrastruktūros objektui, dėl kurio miestą sukrėtė galingas sprogimas. Sprogimo banga apgadino švietimo, medicinos, administracinius pastatus, pramonės objektus, taip pat gyvenamuosius pastatus. 5 žmonės buvo sužeisti.

Mykolajive taip pat užfiksuoti smūgiai į civilinius objektus, įskaitant gyvenamuosius pastatus. Viename iš daugiaaukščių pastatų smūgio metu buvo išmušti visi langai. Trys žmonės buvo sužeisti.

Didelio masto rusų puolimas buvo ir į Ukrainos sostinę – Kyjivą. Tačiau ten visi dronai-kamikadzės buvo sunaikinti dar būdami ore. Aukų nebuvo, žalos nepadaryta.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(61)
(-41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: