Netikėta pauzė. Nebenzia apstulbo, ką perskaitė JT posėdyje iš popieriaus lapo (Video)  ()

447 dienas Rusija bando įtikinti pasaulį ir save, kad V. Putino armija negriauna taikių Ukrainos miestų ir nedaro karo nusikaltimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų vasario 24 dieną Vladimiras Putinas paskelbė apie „Specialiosios karinės operacijos“ startą, o ankstų rytą Ukraina pabudo nuo taikių miestų bombardavimo. Po 447 dienų situacija nepasikeitė: įsibrovėliai sunaikina ištisus miestus savo kelyje, vagia, prievartauja ir žudo civilius gyventojus, nepaisant jų amžiaus ir lyties. Tačiau Kremlius ir toliau atkakliai laikosi savo „išvaduotojo misijos“, neigdamas dalyvavimą karo nusikaltimuose.

Gegužės 15 dieną Rusijos nuolatinis atstovas prie JT Vasilijus Nebenzia dar kartą pareiškė, kad Rusijos kariuomenė nedalyvauja taikių taikinių Ukrainoje bombardavime. Jis perskaitė savo pareiškimą iš popieriaus lapo. Po žodžių, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos tariamai nepataikė į taikius Ukrainos miestus, diplomatas nutilo atsigauti nuo melo ir kalbėjo toliau. Jo pareiškimo filmuotą medžiagą skelbia televizijos kanalas „Ukraina 365“.

„RF ginkluotosios pajėgos nekovoja su civiliais ir nesitaiko į juos, priešingai nei Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Vakarų šalys plačiai žinomos dėl savo meilės kovai su nebaudžiamumu, ypač jei tai nesusiję su jų pačių nusikaltimais“, - sakė jis.

Kaip ir anksčiau, Rusija kaltina JAV ir Vakarus apskritai dėl tūkstančių aukų Afganistane, Irane ir Libijoje, už kurias niekas nebuvo nubaustas.

Kremlius yra pasipiktinęs šiomis tragedijomis, todėl nusprendė pakartoti ir net pasunkinti nusikaltimus, kuriais kaltina oponentus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(35)
(-30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()