[ŽT] Ukrainą puola branduolinės „Kh-55“ raketos. Skelbiamas Rusijos tikslas (Video)  (1)

Pasak ekspertų, „Kh-55“ misija yra ne tik zonduoti ir atitraukti Ukrainos oro gynybą, bet ir pažeisti svarbiausią infrastruktūrą, greičiausiai dėl kinetinės energijos ir (arba) toksiško kuro, kuriuo yra aprūpintos tokio tipo raketos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atakoms prieš Ukrainą okupantai naudoja sparnuotąsias raketas „Kh-55“. Pasak ekspertų, „Kh-55“ raketų užduotis yra ne tik išeikvoti ukrainiečių oro gynybos resursus, bet ir pažeisti kritinę infrastruktūrą dėl kinetinės energijos ar toksiško kuro.

Tai TSN korespondentui Andrejui Caplienko pranešė Kyjivo teismo ekspertizės tyrimų instituto specialistai.

Jų dispozicijoje jau yra apie 10 numuštų „Kh-55“ raketų, o tai parodo jų naudojimo dažnumą. Neretai Valstybinės pagalbos tarnybos išminuotojai turi sunaikinti numuštas „Kh-55“, rastas po eilinių oro atakų.

 

Pasak ekspertų, visos rastos „Kh-55“, sunaikintos Ukrainos oro gynybos, turėjo tikro dydžio branduolinės galvutės simuliatorių. Tuo pačiu metu nebuvo rasta jokių radiacijos pėdsakų, o tai rodo, kad specialios kovinės galvutės nebuvo jose sumontuotos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(23)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: