Interesų mėsmalė - ar Putinui pavyks „nusodinti“ Prigožiną?  ()

„Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas ne šiaip dažnai rodosi ekranuose - jis siekia politinės karjeros. Jis bando pasirodyti didžiausiu Rusijos ir jos interesų gynėju. Tačiau Putinas ir Rusijos saugumo pajėgos gali nutraukti net neprasidėjusią Prigožino politinę karjerą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas Rusijos žurnalistas tiesiogiai paklausė Prigožino, ar jis yra girdėjęs priekaištus, kad jis kuriasi politinę karjerą per karą Bachmute. Prigožiną tuo įtarinėja ir Rusijos saugumo pareigūnai, kaip teigia žiniasklaida. Prigožinas pabrėžė, kad pats Rusijos prezidentas tokių įtarimų Prigožinui neturi, bet tokios nuotaikos plinta Rusijos prezidento administracijoje.

Vienas iš „Telegram“ Z-kanalų pastebėjo, kad Prigožinas praranda ryšį su Rusijos Valstybės Dūmos pirmininku Viačeslavu Volodinu. Jis taip pat susikivirčijo su pirmuoju prezidento administracijos vadovo pavaduotoju Sergejumi Kirijenka, kuris anksčiau palaikė Prigožiną.

„Volodinas esą nustojo propaguoti „Wagner“ planus, kad išvengtų konflikto su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu“, – rašo JAV Karo studijų institutas.

Komunistų partijos narys Viktoras Sobolevas iš pradžių pasisakė už „Wagner“ palankų įstatymo projektą, bet vėliau pasmerkė „Wagner“ ir pavadino organizaciją „nelegalia ginkluota grupuote“.

Prigožinas vis dar palaiko ryšius su Putino administracija, tačiau Šoigu bandė įtikinti Putiną, kad reikia eliminuoti Prigožiną. Jis tą būtinybę sieja su samdinių nesugebėjimu laimėti mūšio lauke. Tai, anot ISW, gali reikšti, kad „kruvinos Prigožino pastangos užimti Bachmutą iš tikrųjų yra bandymas konkuruoti su Šoigu dėl savisaugos sumetimų“.

 

ISW pažymėjo, kad saugumo pajėgoms, atrodo, nepavyko įbauginti Prigožino. Jis nusprendė apkaltinti pareigūnus abejingumu fronte likviduotiems rusams.

ISW analitikai pažymi, kad Prigožinas gali žinoti, kad Putinas nėra visiškai užtikrintas Šoigu gebėjimu laimėti karą. Prigožinas nori skubiai užimti Bachmutą, kad gautų daugiau svertų ir gynybos ministrą pakeistų su „Wagner“ susijusiu pareigūnu.

(4)
(0)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: