Netikėta žinia. „Gerasimovas davė įsakymą trauktis“ (Video)  ()

Rusijos kariuomenė pradėjo planuotą traukimąsi į Popasnos apylinkes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos kariai gavo įsakymą trauktis iš Bachmuto į Popasną, Luhansko sritį ir jie tai jau daro. Karo ekspertas Romanas Svitanas aiškino, kad okupantų karinė vadovybė manevruoja siekdama užimti palankesnes pozicijas. Tačiau karinių žinių neturintis „Wagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas tai vertina kaip bėgimą.

Dabar rusai, Gerasimovas (Rusijos Federacijos gynybos viceministras Valerijus Gerasimovas – red.), turi užduotį trauktis į Popasną, tai yra grįžti iš ten, kur Prigožinas pradėjo prieš metus. Prigožinui tai kaip šūvis į galvą, nes ištisus metus jis pasakojo ir rodė, kaip ėjo nuo Popasnos iki Bachmuto - 30 km daugiau nei metus. Ir jam tai tiesiog katastrofa, jis nesupranta, ką dabar daro rusai“, – situaciją fronte komentavo ekspertas.

Anot jo, Gerasimovo kontroliuojami Rusijos daliniai dabar atlieka kariniu požiūriu tinkamą užduotį. Jie atsitraukia ir užima geriausias linijas, o Prigožinui tai atrodo kaip pabėgimas iš mūšio lauko.

„Kadangi Prigožinui mūšio laukas yra atstumas tarp dviejų kaimo tualetų, o Gerasimovui mūšio laukas yra mažiausiai 1200 km fronto. Tai yra, Rusijos karinei vadovybei mastelis mikroskopinis, o Prigožinui – visas pasaulis“, - sakė Svitanas.

 

Tuo pačiu metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi užimti geriausias Bachmuto gynybos pozicijas ir dabar gynėjai atlieka šias užduotis.

„Platūs puolimai yra artimiausios ateities reikalas. Artimiausiu metu pradėsime puolimą, tęsime keletą proveržių. Bachmuto srityje to tikrai nebus“, – teigia ekspertas.

Jis priminė, kad šios Donbaso vietovės reljefas – kalvos ir kalnai, kurių nėra prasmės pulti. Kariuomenei bus naudingiau apeiti kliūtis, patekti į Luhansko sritį ir „atkirsti“ Bachmutą ir ORDO nuo Rusijos Federacijos pagalbos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(165)
(5)
(160)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: