[ŽT] Butusovas reikalauja teisti Zelenskį už didelę išdavystę - „Jis sunaikino 3 000 000 minų“  (1)

Priešpėstinės minos gali stipriai sulėtinti puolančias pajėgas. Tai yra galingas ginklas, galintis suteikti laiko pasiruošti gynybai. Minos nelaimės karo, bet gali padėti tai pasiekti. Ar galite įsivaizduoti, kaip sunku būtų „Wagner“ smogikams, jei jiems tektų judėti per nenuspėjamus minų laukus?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis kariuomenės vadas Volodymyras Zelenskis ir gynybos ministras Andrijus Taranas turi atsakyti teisme už 3 milijonų priešpėstinių minų sunaikinimą 2020 m., mano Censor.NET vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas.

Įsivaizduokite, kiek Ukrainos karių galėtų gyventi, jei „Wagner“ kelyje būtų išdėstyta 3 milijonai priešpėstinių minų, kurias 2020 m. sunaikino pačios Ukrainos valdžios institucijos. Tai - vienas iš kaltinamųjų straipsnių vyriausiajam vadui Volodymyrui Zelenskiui ir gynybos ministrui Andrijui Taranui dėl tyčinio Ukrainos nusiginklavimo pagal Rusijos Federacijos interesus, už ką jie turi atsakyti teisme pagal 111 straipsnį – didžioji išdavystė“, – sakė žurnalistas.

Apie ką kalba Butusovas? 2020 metais Ukraina informavo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją apie 3 milijonų priešpėstinių minų sunaikinimą. Tos minos prasidėjus karui iš tikrųjų būtų stipriai sulėtinusios rusų invaziją. Tačiau tai turėjo būti padaryta - Ukraina dar 1999 metais pasirašė Otavos konvenciją dėl priešpėstinių minų draudimo. 2015 metais, jau vykstant Rusijos agresijai prieš Ukrainą, Ukraina pakartojo ketinimą sunaikinti savo turimas priešpėstines minas. Tai finansavo Europos Sąjunga, todėl tai buvo tarptautinis reikalas.

 

Rusija nėra pasirašiusi Otavos konvencijos. Dėl to 2022 metais apie galimą pasitraukimą prakalbo ne tik Ukraina, bet ir Suomija. Suomijai priešpėstinės minos būtų labai naudingos, turint omenyje itin ilgą sieną su Rusija, besitęsiančią per labai miškingas vietoves. Žinoma, ir Ukraina taip pat labai rimtai galvoja apie priešpėstinių minų susigrąžinimą, nes jos iš tikrųjų yra labai veiksminga invazijų stabdymo priemonė.

(37)
(50)
(-13)

Komentarai (1)