„Nuo Ukrainos juda radioaktyvus debesis“ - žaibiškai sureagavo Lenkija, skelbiamas atsakymas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2023-05-21 12:44
05.19 rašėt: "Radiacinės saugos centras: plinta klaidinanti žinia apie Europoje padidėjusį radiacinį foną dėl sprogimų Ukrainoje" Šiandien pasikartojat pridėdami klaidinančią antraštę skaitytojams mulkinti! Paauglystėj turėjom tinkamą žodį tokioms personoms apibūdinti - triochalos!
vanduo4 2023-05-21 13:22
- Taip Rusija giriasi jog sunaikino didelį amunicijos sandėlį - sprogimas sukūrė "grybą" kaip po atominės bombos, bet Ukraina neigia sakydama, jog buvo sunaikintas humanitarinės pagalbos centras. - Beje tai gali būti namiokas, kad kitą kartą gali būti tikra taktinė branduolinė bomba ir apkaltinti bus vakarai dėl nesaugių urano sviedinių tiekimo Ukrainai.
Benediktas 2023-05-21 14:11
Ar nusodrintas uranas labai kenksmingas? Rusai tai daug ką gali sakyti.
bahuriux 2023-05-21 20:50
Labai mažai kenksmingas šiuo Patruševo atveju lygus netoli 0, bet kai sėdi tanke su 20-30 vnt to nusodrinto urano puse laužtuvo dydžio strėlių puse metų yra kas kita. Po pirmo ir antro Irako karo amerikiečių tankistai buvo apspinduliuoti ir tai yra žinoma problema. Jie net žodį tam sugalvoje yra pamiršau kaip tai vadinasi. Ne tokio lygio kaip Černobylyje prie sprogusio reaktoriaus radiacija, bet radiacinis fonas gerokai didesnis nei natūralus, per ilgą laiką prisirenka tankistai savo dozes. Senai mačiau per kažkokią dokumentiką, gal per discovery kanalą nepamenu jau.