[ŽT] Okupantai Ukrainoje pradėjo naudoti medinius dronus. Kam jie skirti?  ()

Dronai įprastai gaminami iš metalo arba kompozitinių medžiagų. Tačiau dabar rusai Ukrainoje ėmė naudoti pigius medinius dronus. Kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„BLITZ Aircraft Unmanned“ rašo, kad rusų medinukuose sumontuoti nauji varikliai ir Kinijoje pagaminta elektronika. Panašius dronus Sirijoje naudojo ISIS.

Šie dronai negabena jokių ginklų ar kitos įrangos. Vienintelis jų tikslas - nukreipti Ukrainos oro gynybos sistemų dėmesį. Techniškai tokie dronai gali būti aprūpinti sprogmenimis, nes gali gabenti iki 10 kg svorį. Bet Ukrainoje mediniai rusų dronai su sprogmenimis dar nebuvo pastebėti. Be krovinio tokie dronai gali įveikti iki 800 km, jei tik yra dideli ir turi daug degalų.

Nepaisant paprastumo, toks medinis dronas nėra pigus - vidutiniškai kainuoja apie 10 tūkstančių dolerių. Jie turi jutiklius, yra valdomi ir sekami. Kita vertus, įprasti dronai yra gerokai brangesni.

 

Mediniai dronai gali trukdyti radarams ir sumažinti Ukrainos žvalgybos efektyvumą. Rusijos kariai tikisi, kad tokiu būdu pavyks įgyti pranašumą oro erdvėje. Be to, jie gali priversti Ukrainos oro gynybą švaistyti ribotus resursus. Ukrainiečiai negali nustatyti, ar dronas yra pavojingas, todėl turi jį numušti. Maži dronai retai numušinėjami raketomis, bet kartais tai gali būti būtina, jei jis artėja prie kritiškai svarbių objektų.

(8)
(5)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: