[ŽT] „Nesvarbu, kas pas ką įsiveržė.“ Orbanas drėbė cinišką pareiškimą  ()

Vengrijos premjeras rado cinišką pasiteisinimą dėl savo veiksmų blokuojant Vakarų pagalbą Ukrainai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-24 [ŽT] „Nesvarbu, kas pas ką įsiveržė.“ Orbanas drėbė cinišką pareiškimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas įsitikinęs, kad Ukrainos pastangos atremti Rusijos agresiją yra pasmerktos žlugti, o tolesnė Vakarų pagalba atneš tik daugiau aukų. Tai jis pareiškė duodamas interviu agentūrai „Bloomberg“.

Rusija įsiveržė į Ukrainą, bet nesvarbu, kas pas ką įsiveržė. Klausimas, kas bus kitą rytą. Vis daugiau žmonių mirs, ir šansų laimėti nebus nei vienai pusei. Emociškai tai tragiška, mūsų širdys yra su ukrainiečiais. Bet aš kalbu kaip politikas, kuris turi išgelbėti gyvybes. Šiame kare nėra jokių šansų laimėti“, – mano Orbanas.

Šie žodžiai buvo ištarti atsižvelgiant į Orbano sprendimą blokuoti 500 milijonų eurų finansinės ES paramos Ukrainai dalį.

 

Orbanas taip pat paragino nedelsiant nutraukti ugnį, o tai Ukrainoje ir tarp Kyjivo partnerių prilygsta raginimui pasiduoti.

Jis taip pat palaiko Rusijos teiginį, kad dabartinis karas Ukrainoje yra neva kaip tarpininkas tarp Rusijos ir JAV konflikto. Orbano teigimu, karo veiksmai gali baigtis tik tada, kai Maskva sudarys tiesioginį susitarimą su Vašingtonu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(59)
(-51)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()