Rusijos puolimo metu buvo užpulta karinė bazė su branduoliniais ginklais: yra aukų  ()

„RosZMI“ duomenimis, per išpuolį kariniame miestelyje žuvo du kariai, o dar keturi buvo nuvežti į ligoninę su skeveldrų žaizdomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-23 Rusijos puolimo metu buvo užpulta karinė bazė su branduoliniais ginklais: yra aukų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 22 d. užpuolus Belgorodo sritį, Belgorod-22 mieste, esančiame tik dešimt kilometrų nuo sienos ir kuris yra Graivorono rajono dalis, buvo užpulta karinė bazė. Apie tai praneša Rusijos leidinys „Kommersant“, remdamasis Vidaus reikalų ministerija.

„Sprogus trims sviediniams, paleistiems iš Ukrainos teritorijos su daugkartinio paleidimo raketų sistema „Uragan“, mieste žuvo du kariai, o dar keturi su skeveldrų žaizdomis nuvežti į ligoninę“, – pranešė „rosZMI“.

Pasak Rusijos šaltinių, ataka prasidėjo gegužės 22 d., 6 val. ryto Maskvos laiku, intensyviai penkias valandas apšaudžius Greivorono miestą. 11:30 Ukrainos tankai užpuolė sienos perėjimo punktą „Grayvoron“, o po to grįžo į Ukrainos teritoriją. 11:40 buvo apšaudyta karinė bazė Belgorod-22.

 

Vidurdienį prasidėjo Kozinkos kaimo apšaudymas, per kurį buvo paleista apie 60 120 mm minų ir tiek pat raketų iš „Uragan“. Tada „įžengė Ukrainos pajėgų pėstininkų grupė, ginkluota 10 šarvuočių“, – rašo okupantai.

Svarbu pažymėti, kad Belgorod-22 yra karinė bazė, kurioje saugomi taktiniai branduoliniai ginklai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(1)
(79)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()