Rusijoje naujas skandalas. Už pinigus pardavė 500 „mobikų“ - skelbiamas košmaras, kas jų laukė (Video)  ()

Rusijos savanorių organizacija „Veteranai“ iš Rusijos gynybos ministerijos nupirko pusę tūkstančio mobilizuotųjų kaip patrankų mėsą Bachmuto šturmui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje karo fone atgimsta vergovinė sistema. Tariamai savanorių asociacija „Veteranai“ iš Rusijos gynybos ministerijos nupirko 500 mobilizuotų vyrų ir metė juos į Bachmuto šturmą. Išgyveno tik penktadalis karių.

Artimieji įrašė vaizdo „peticiją“ Rusijos diktatoriui, prašydami pagalbos, praneša Dialogue.UA.

„Mobikų“ motinos ir žmonos iš Chakasijos, Altajaus krašto ir Kuzbaso tikina, kad jų giminaičiai buvo parduoti 60-ajam motorizuotajam generaliniam batalionui „Veteranai“ už 25 tūkst. rublių už žmogų. Kalbama apie mažiausiai 500 „mobikų“, kurie kaip šturmo būriai buvo išsiųsti į „karščiausią“ fronto dalį – prie Bachmuto.

„Nebuvo nei ryšio, nei aprūpinimo, nei vadovavimo... Be sunkiosios ginkluotės palaikymo, su kulkosvaidžiais prieš tanką... Iki šiol ne visi būriai grįžo į „Veteranų“ bataliono vietą. Kiek yra žuvusiųjų ir kiek sužeistųjų, nepranešama. Artimieji negali gauti atsakymo, kur yra jų artimieji. Grįžę į bazę vaikinai sako, kad parėjo iš pragaro. Beveik visi kontūzyti. Daug sužeistųjų ir žuvusiųjų... „Veteranai“ ne visus išvedė... Du būriai dingo, niekas nežino, kur jie yra, ir kas jiems atsitiko“, - skundėsi artimieji.

Jų duomenimis, iš pusės tūkstančio „mobikų“ grįžo tik 130. Ir juos planuojama siųsti atgal į fronto liniją. Rusų kareiviai siunčiami kovoti jėga, grasinant, kad bus sušaudyti.

 

„Veteranų“ teigimu, mūsų vaikinus jie nupirko už 25 tūkst. rublių už galvą, todėl turi teisę siųsti juos, kur nori. „Veteranai“ su jais į kovines operacijas nevyksta. Jie neteikia jokios pagalbos“, - sakė „mobikų“ giminaičiai.

Rusijos karinė ir politinė vadovybė niekaip nereagavo į vaizdo pranešimą. Rusijos federalinė žiniasklaida apie incidentą taip pat tyli.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(2)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: