„Tuoj prasidės dideli įvykiai.“ JAV generolas apie Belgorodo puolimą  ()

„Rusijos savanorių korpuso“ ir legiono „Rusijos laisvė” kovotojų antpuoliai gali būti Ukrainos operacijų dalis prieš prasidedant kontrpuolimui, sakė generolas M. Hertlingas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-24 „Tuoj prasidės dideli įvykiai.“ JAV generolas apie Belgorodo puolimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš dieną „Rusijos savanorių korpuso“ ir „Rusijos laisvė” legiono kariai sugebėjo prasiskverbti į Belgorodo srities teritoriją RF ir iš V. Putino režimo išlaisvinti tris su Ukraina besiribojančias gyvenvietes.

Gegužės 22 d. buvęs JAV sausumos pajėgų Europoje vadas Markas Hertlingas savo „Twitter“ puslapyje pakomentavo situaciją, susijusią su išpuoliais.

Jis neatmeta, kad iš tiesų Kyjivas aktyviai ruošiasi kontrpuolimui. Iš Ukrainos artimiausiu metu reikėtų tikėtis nemažai tokių apgaulingų manevrų. Išpuoliai visada nustebina priešą, taip pat sugriauna dalį jo planų. Kariuomenė gali imtis tokių akcijų, kad galėtų geriau pasiruošti kontrpuolimui. Taip pat tokių veiksmų imamasi tuo atveju, jei jie dar labiau supainioja patį priešą.

M. Hertlingas teigė, kad tokie veiksmai dažnai vykdomi kokių nors ryžtingų karinių operacijų išvakarėse. Jų tikslas yra kiek įmanoma suklaidinti priešą ir neleisti jam suprasti, kur bus atliktas pagrindinis smūgis.

Išvakarėse kovotojai iš „RSK“ ir „RL“ pateko į Belgorodo srities teritoriją, iškart išlaisvindami tris gyvenvietes, esančias 3–5 km atstumu nuo Ukrainos. Belgorode prasidėjo tikra panika, gubernatorius įvedė antiteroristinį režimą. Tą patį vakarą nežinomi dronai užpuolė FSB pastatą Belgorodo mieste.

 

Propagandistai, remdamiesi internete paskelbta filmuota medžiaga, teigė, kad į Belgorodo sritį pateko ta pati sabotažo grupė, kaip ir anksčiau į Briansko sritį. Tačiau tuomet Kremlius patikino, kad visi diversantai buvo sugauti arba nužudyti.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: