„Peržengta riba. Rusija gali oficialiai kreiptis karinės pagalbos į KSSO.“ (Video)  ()

SBU pulkininkas paaiškino, kaip V. Putinas gali paversti tai, kas įvyko Belgorode, pranašumu sau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garsusis „kiborgas“ Romanas Kostenko išsakė netikėtą prielaidą televizijos kanalo „Priamyj“ eteryje. Jis mano, kad Rusijos Federacijos valdžia gali uždaryti sieną ne savo, o kitų šalių, KSSO narių, pajėgomis. SBU pulkininkas mano, kad galimas ir antrasis variantas: V. Putinas prašys daugiau ginklų ir amunicijos, turėdamas omenyje būtinybę apsaugoti Rusijos sienas nuo „diversantų“.

Savo nuomonę apie galimas Belgorodo „išvadavimo“ operacijos pasekmes Romanas Kostenko išsakė interviu „YouTube“ televizijos kanalui „Priamyj“.

Parlamento Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto sekretorius išdėstė savo mintis, kokia galėtų būti Rusijos valdžios reakcija į tai, kas nutiko Belgorodo: „Jie turi mažas pajėgas palei šiaurinę sieną, nes supranta, kad ypatingos grėsmės jiems nėra, o visus tuos rezervus jie daugiau laiko tam, kad panaudotų okupuotose teritorijose, suprasdami, kad mes ruošiame aktyvius veiksmus. Dabar toks klausimas. Manau, kad jie ieškos pajėgų, kad uždarytų sienas. Aš galvoju, kad Putinas gali oficialiai kreiptis karinės pagalbos į KSSO šalis, kad uždarytų savo sienas jų sąskaita, nes tai jau yra Rusijos Federacijos puolimas.“

 

„Susiklosto labai įdomus geopolitinis niuansas: kaip elgsis KSSO šalys, ar norės tai daryti, ar Rusijos Federacija norės sau pasidaryti tokią gėdą? Ar gali bent jau to fone priversti jas tiekti ginklus pagal KSSO sutartį. Tai labai svarbus momentas, apie kurį dabar galvoju. Svarbu gauti atsakymą“, – pabrėžė Romanas Kostenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(10)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: