Kaip Ukraina derėsis su Rusija. Derybų treneris skelbia, ką Maskvai pasiūlys Kyjivas  ()

Laisvai samdomas derybų treneris prognozuoja, kaip vyks derybos tarp Ukrainos ir Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei kada nors vyks Ukrainos ir Rusijos taikos derybos, Ukraina nesitikės gauti 100 proc. to, ko ji nori, tačiau ji nori daug daugiau nei susigrąžinti visą savo teritoriją, savo „Twitter“ paskyroje teigia Dmitrijus Grozoubinskis, buvęs diplomatas ir laisvai samdomas derybų specialistas.

Apibrėžti, kas yra svarstoma, kaip „kiek Ukrainos teritorijos kiekvienai pusei lieka“, yra neįtikėtinai ribotas požiūris į bet kokias galimas derybas ir labai palankus Rusijos pusei. Daroma prielaida, kad taika yra kažkas, ką Rusija turi „pasiūlyti“, ir už ką jai turi būti sumokėta, rašo buvęs diplomatas.

Net jei apskritai nebus kalbama apie teritoriją (net ir tokiu ribotu būdu), vis tiek bus dėl ko derėtis.

Grozoubinskis pateikia pavyzdžių: „Hipotetiškai Ukraina galėtų, pavyzdžiui, įsipareigoti, kad jos teritorijoje nebus JAV bazių arba JAV karių skaičius neviršys tam tikro skaičiaus.

Ukraina galėtų dar kartą patvirtinti Budapešto memorandumo įsipareigojimą niekada nekurti branduolinių ginklų (ir tai būtų didelė nuolaida, nes atominės bombos užtikrintų jos saugumą, o Rusija pagal tą susitarimą nutraukė savo įsipareigojimus dėl Ukrainos suvereniteto).

Jei Rusijai iš tikrųjų rūpi rusakalbiai DLR/LLR (o nėra įrodymų, kad taip yra), Ukraina tikrai galėtų apsvarstyti tam tikrus elementus, kurie leistų toms sritims turėti daugiau įtakos sprendžiant savo reikalus.“

 

Dabartinė Ukrainos pozicija yra tokia, kad taikai užtikrinti reikia Rusijos reparacijų ir Hagos teismų daugeliui jos pareigūnų.

Ukrainos stūmimas į derybas dėl to, kiek teritorijos ji nori leisti Rusijai pasilikti mainais į paliaubas, yra:

a) politiškai neįgyvendinamas Ukrainoje,

b) nuo pat pradžių suteikia Rusijai didžiulę pergalę,

c) užtikrina tik dar didesnį karą.

„Derybose abi pusės turi eiti į kompromisą, bet jei vienintelis dalykas, kurį galima pasiekti, yra tai, kiek iš to, ką turiu, atiduosiu tau mainais už tavo pralaimimos kovos nutraukimą, tai yra šantažas, o šantažas niekada nesibaigia“, - užbaigia Dmitrijus Grozoubinskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(4)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: