Rusai kai ką sugalvojo. Žvalgyba skelbia, kas tuoj nutiks Zaporižios AE (Foto)  ()

Rusijos Federacija rengia provokaciją Zaporižios AE.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai planuoja provokaciją Zaporižios atominėje elektrinėje. Jie ketina imituoti smūgį elektrinės objektams ir dėl to ketina apkaltinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

Apie tai interviu „RBC-Ukraina“ kalbėjo Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas.

„Paskutinėmis žiniomis, okupantai artimiausiu metu ruošia provokaciją, būtent smūgio į Zaporižios atominės elektrinės objektus imitaciją su branduolinių medžiagų nutekėjimo elementais“, – sakė Jusovas.

Anot jo, okupantai Zaporižios atominės elektrinės teritorijoje jau yra padėję atitinkamą ginkluotę, o įvykdę provokaciją, nori įtraukti vadinamuosius „Rosatom“ ekspertus, kurie fiksuos smūgius.

Kartu jie kvies užsienio struktūrų, visų pirma TATENA, atstovus.

„Šios provokacijos tikslas – apkaltinti Ukrainą tariamu Zaporižios atominės elektrinės apšaudymu. Tačiau pagrindinis rusų tikslas – trukdyti Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgų veiksmams išlaisvinti okupuotas teritorijas Ukrainos rytuose ir pietuose. Juk po to okupantai gali reikalauti moratoriumo karinėms operacijoms“, – aiškino Jusovas.

 

 

Jis pridūrė, kad okupantai gali bandyti panaudoti branduolinių medžiagų elementus ir cheminį ginklą visoje fronto linijoje šalies rytuose ir pietuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(22)
(-18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: