„Rusijos regionuose paniškai baisi nuotaika.“ Kuo baigsis įvykiai Belgorode  ()

Mažas pirmas daigelis: ar įvykiai Belgorodo srityje gali peraugti į didelį sukilimą Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos savanoriai įsiveržė į Belgorodo sritį, siekdami išlaisvinti ją nuo V. Putino režimo. Matyt, šie žmonės nusiteikę rimtai. Tai rusų vaikinai ir merginos, kurie sukilo. „24 kanalui“ sakė buvęs Kriminalinės žvalgybos valdybos vadovas Valerijus Kuras.

Žmonės yra nusiminę.

„Tokios nuotaikos yra beveik visų. Žinote, seniau sienų beveik nebuvo, važiuodavome vieni pas kitus – pusė kaimo giminių buvo čia, pusė ten. Atrodytų, gyvenome taip taikiai, draugiškai. Įsivaizduokit, niekas niekada negalvojo, kad kils karas“, - kalbėjo Kuras.

Dabar regionuose tvyro panika, nepaisant to, kad žiniasklaidos magnato Kovalčiuko ruporai stengiasi riboti informaciją. Jie sako, kad „viskas kontroliuojama“.

„Ir tada – ar girdite išsireiškimus? Jie, toks įspūdis, galvoja „kad tik nebūtų karo“. Tai yra, „ko jūs stumiate žmones į sukilimą, kad juos ten išžudytų?“ O kaip kitaip? Ukrainiečiai nukentėjo! Tik per kraują. Kai sukilome, įvairiose situacijose netekome šimtų žmonių. Taigi dabar jie nepasirengę“, - pabrėžė Kuras.

Anot Kuro, vis daugės informacijos, kad:

  • viskas yra labai blogai;
  • ukrainiečiai nėra ta jėga, apie kurią jie kalbėjo, kad jie atbėgs pas rusus;
  • Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai yra modernūs, jie neduos ramybės.

 

„Bet tai, patikėkite, priklauso ne nuo mūsų. Mes neprovokuosime karinio sukilimo. Be to, mes nekeliame sau tokios užduoties. Nei Ukraina, nei europiečiai, nei mūsų partneriai nespaus savo kariuomenės į priekį. Kas įvyko šiandien? Tai pačių rusų sprendimas! Jų valia“, - pareiškė Valerijus Kuras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: