Galingas Izraelio smūgis. Didžiuliai sprogimai, gali būti nušluota visa Rusijos gynyba (Foto)  ()

Izraelio aviacija, reaguodama į Assado provokacijas, apšaudė karinius objektus Sirijoje, įskaitant Damasko oro uostą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naktį į sekmadienį, gegužės 28 d., Izraelis smogė daugeliui karinių objektų Sirijoje, kuriuos kontroliuoja diktatoriaus Basharo al Assado režimas.

Izraelio gynybos pajėgos smogė priešo pozicijoms Damaske ir jo apylinkėse, praneša „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“, paskelbęs smūgio padarinių nuotrauką.

Izraelio naikintuvai paleido raketas iš Golano aukštumų (Izraelio okupuota teritorija ginčijama tarp Izraelio ir Sirijos). Tai praneša Assado režimo kontroliuojama Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA.

Assado režimo kontroliuojama žiniasklaida taip pat rašo, kad Sirijos oro gynybos pajėgos neva numušė kelias raketas, tačiau šios informacijos patikimumas kelia abejonių, ypač atsižvelgiant į tai, kad į taikinius pataikė daug raketų.

Yra duomenų, kad Assado režimo oro gynyba, aktyviai remiama Rusijos „partnerių“, buvo rimtai pažeista, ir tai, be kita ko, pripažįsta oficiali Sirijos žiniasklaida.

„The Times of Israel“, aprašydamas incidentą, pažymi, kad tai pirmas toks Izraelio išpuolis nuo tada, kai Sirija gegužės 7 d. vėl buvo įtraukta į Arabų lygą. Sirijos grąžinimas į Arabų Lygą reiškia, kad baigiasi Sirijos prezidento Basharo al Assado vyriausybės izoliacija – šalis 2011 m. buvo pašalinta iš organizacijos dėl smurtinių veiksmų prieš savo gyventojus.

 

 

Pirminiais duomenimis, Izraelis, reaguodamas į Assado režimo provokacijas, smogė dviem bangomis: pirmasis smūgis teko tarptautiniam Damasko oro uostui, antrasis – teroristinei organizacijai „Hezbollah“, kuri, kaip ir rusai, aktyviai bendradarbiauja su Assadu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: