„Į Maskvą smogė „Wagner“ ir FSB.“ Skelbiama sprogdinanti žinia  ()

Dronus buvo pradėta bandyti numušti tik virš Maskvos srities, o tai rodo, kad jie galėjo būti paleisti kur nors netoliese.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-01 „Į Maskvą smogė „Wagner“ ir FSB.“ Skelbiama sprogdinanti žinia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija apkaltino Ukrainą bepiločio lėktuvo ataka prieš Maskvą gegužės 30 dieną, tačiau nepateikė jokių įrodymų. Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ karo-politikos stebėtojas Aleksandras Kovalenko užsiminė, jog juos paleido patys rusai dėl vidinių nesutarimų tarp Federalinės saugumo tarnybos ir Rusijos Federacijos gynybos ministerijos.

Analitikas atkreipė dėmesį į tai, kad gegužės 3 dieną į Kremliaus kupolą atsitrenkė du orlaiviai. Tuomet Krašto apsaugos ministerija apkaltino Ukrainą, tačiau Strategijų ir technologijų analizės centro vadovas Ruslanas Puchovas interviu „Financial Times“ teigė, kad oro gynybai apeiti gali būti paleisti dronai iš Maskvos srities. Ruslanas Puchovas yra Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų Rusijos valstybės saugumo tarnybos (GRU) karininkas, užsiimantis propaganda ekspertų sluoksniuose ir, pasak A. Kovalenko, išsakęs Rusijos žvalgybos poziciją.

„Dabar į Maskvą skrido dar didesnis skaičius bepiločių orlaivių, 8 ar 25, nesvarbu, svarbiausia, kad jei tai būtų padarius Ukraina, tai kaip toks didžiulis spiečius galėtų visiškai netrukdomas nuskristi šimtus kilometrų iki Rusijos sostinės. Kaip skamba šis klausimas? Teisingai... S. Šoigu, V. Gerasimovai, kur oro gynyba?“, – pridūrė autorius.

 

Aleksandras Kovalenko pripažino, kad Jevgenijus Prigožinas ir jo grupuotė „Wagner“, taip pat jų „kuratoriai“ iš FSB galėjo paleisti dronus iš Maskvos srities. Jie ilgą laiką konfliktavo su Gynybos ministerija, tai tęsėsi ir gegužės 30 d. J. Prigožino kreipimosi forma dėl bepiločių atakos.

„Visiškai neatmetu, kad ši Maskvos ataka yra vidinis saugumo pajėgų, FSB ir Rusijos Federacijos gynybos ministerijos konfrontacijos eskalavimo veiksnys. O kitas agresyvus J. Prigožino pasipiktinimas S. Šoigu ir V. Gerasimovo atžvilgiu yra tik to patvirtinimas“, – reziumavo Aleksandras Kovalenko.

 

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Gynybos ministerija paskelbė apie 8 bepiločių orlaivių sunaikinimą, nors, pasak liudininkų, žiniasklaida suskaičiavo nuo 25 iki 32 dronų. Įdomus momentas, Rusijos karinė vadovybė paskelbė, kad elektroninio karo metodu buvo numušti 3 dronai – lygiai tiek atsitrenkė į pastatus.

„Tai yra, elektroninio karo, o ne ugnies būdu išmušusi dronus iš numatyto skrydžio kurso, Rusijos kariuomenė nukreipė juos į gyvenamuosius namus“, – reziumavo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(2)
(76)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: