„Be analogų“. Rusija ir Baltarusija grasina numušti dronus „pažangiais“ lazeriniais ginklais: kas žinoma  (5)

Kūrėjai tikina, kad 2023 metais bus paruoštas 100 kW modulis, kuris galės numušti taikinius dešimčių kilometrų atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ir Baltarusija kartu kuria galingus lazerinius ginklus nepilotuojamiems orlaiviams naikinti. Taip teigia Baltarusijos „LeMT mokslo ir technikos centro“ atstovas, praneša TASS.

Centro darbuotojai suvienijo jėgas su dviem tyrimų institutais ir žada jau 2023 metais pagaminti veikiantį sistemos prototipą. Spėjama, kad 100 kW modulis bepiločius lėktuvus galės numušti lazeriu dideliu atstumu – iki kelių dešimčių kilometrų.

„Mes kuriame labai galingą ir tobulą sistemą – lazerį kovai su dronais“, – pabrėžė šaltinis.

„LeMT“ yra „BelOMO“ holdingo dalis ir dirba didelio tikslumo optinių ir elektroninių prietaisų konstravimo srityje. Įmonė tiria, projektuoja ir montuoja medicininę įrangą, stendų ir bandymų įrangą bei dvejopos paskirties prietaisus.

TARS pažymi, kad anksčiau LeMT atstovai paskelbė apie lazerinio modulio, skirto kovai dronais iki 1,5 km, sukūrimą. Jame neva sumontuotas 30 kW galios lazeris, taip pat bepiločių orlaivių aptikimo ir tipo nustatymo sistema, galima montuoti ant transporto priemonių, autonomiškai pastebėti orlaivius, juos lydėti ir atakuoti bet kokiu greičiu. Pasak inžinierių, prototipas parodė gerą rezultatą per bandymus vienoje iš Artimųjų Rytų šalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(18)
(-17)

Komentarai (5)