[ŽT] „Su SSRS baigta.“ Putinas skubiai pakeitė karo tikslą  ()

V. Putinas karo tikslus pakeitė invazijos metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupacinės kariuomenės invazijos į Ukrainą metu Kremliaus vadovas Putinas tiesiog karo eigoje pakeitė savo karo tikslą, pareiškė rusų žurnalistė Julija Latynina.

Savo socialiniame tinkle „Twitter“ ji pažymėjo, kad iš pradžių Putinas planavo invaziją į Ukrainą su tikslu atkurti SSRS.

Tačiau supratęs, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos stipriai priešinasi ir Ukrainos nugalėti nepavyks, jis banaliai bando išgyventi ir išlaikyti savo režimą.

„Karo eigoje Putino tikslas pasikeitė. Anksčiau jo tikslas buvo atkurti SSRS. Dabar jo tikslas yra išlikti“, – pažymėjo ji.

 

Be to, komentuodama didžiausią masinį Maskvos ir Maskvos srities bombardavimą nuo 1943 m., Latynina atkreipia dėmesį į karinę operacijos prasmę – priversti Rusijos kariuomenę pasitraukti iš oro gynybos fronto, kad apsaugotų Putino ir Rusijos elito rūmus Rubliovkoje. Antrasis, strateginis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tikslas buvo dar kartą parodyti Putino bejėgiškumą ir parodyti Ukrainos kariuomenės karinius pajėgumus.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali daryti ką nori“, – rašo ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(178)
(8)
(170)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: