JAV Vyriausybė apšalo. Ko paprašė Pentagonas dėl F-35  ()

Amerikos pareigūnai tvirtina, kad naikintuvo modernizavimo kaina padidėjo dėl programinės įrangos paketo funkcijų padidėjimo nuo 66 iki 80. Kainos prieaugis toks, kad Vyriausybei tai buvo šokas. Valdininkai su tokiomis išvadomis nesutinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas ketina modernizuoti naujausią naikintuvą F-35, priklausantį JAV oro pajėgoms, tačiau paaiškėjo, kad už tai amerikiečiams teks pasistengti. JAV vyriausybės atskaitomybės biuro duomenimis, išlaidos F-35 „Joint Strike Fighter Block 4“ atnaujinimui yra 55% didesnės nei 2018 m. priimtas pradinis planas – 10,6 mlrd. dolerių.Breaking Defense“ stebėtojai pasakojo apie nenumatytas naikintuvo atnaujinimo išlaidas.

„Nuo mūsų paskutinės ataskaitos 2022 m. balandžio mėn., apskaičiuotos 4 bloko plėtros išlaidos padidėjo 1,4 mlrd. USD – nuo ​​15,1 mlrd. USD iki naujos 16,5 mlrd. USD sumos“, – teigiama ataskaitoje.

Pareigūnų teigimu, pagrindinis veiksnys, nulėmęs didėjančias atnaujinimo išlaidas, yra augantis programinės įrangos rinkinio funkcijų sąrašas. 2016 metų skaičiavimais, iki 2026 finansinių metų naikintuvui turėjo būti numatytos 66 funkcijos, o dabar jų skaičius išaugo iki 80. Tačiau su tokiomis išvadomis Atstovų Rūmų nariai nesutinka.

„Programos pareigūnai mums pasakė, kad didelę 4 bloko sąnaudų padidėjimo dalį jie priskiria naujų, už pirminių charakteristikų esančių funkcijų pridėjimui. Negalime patvirtinti šios nuomonės, nes programos išlaidų ataskaitose nepateikiama informacija apie pinigų sumos didėjimą, atsirandantį plėtojant naujas funkcijas“, – nurodė Vyriausybė.

 

Recenzentai priminė, kad bandymai atskleidė naujų 4 bloko problemų, nors programos pareigūnai nusprendė, kad nuo vasario mėnesio F-35 vis tiek turėtų būti įdiegta borto įranga ir nauja programinė įranga, vadinama „Technical Refresh-3“ (TR-3). Taigi pirmasis modifikuotas orlaivis bus pateiktas jau 2023 metų liepos mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: