Praranda greičiau, nei spėja pagaminti. Rusijos armija gavo du naujus lėktuvus Su-34 (Foto)  ()

Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgos šiuo metu praranda daugiau orlaivių, nei pajėgia pagaminti. Gaminant du Su-34 buvo prarasti trys tokie lėktuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valstybinė korporacija „United Aircraft Corporation“ pranešė, kad gegužės pabaigoje Rusijos Federacijos oro ir kosmoso pajėgoms perdavė karinį transporto lėktuvą Il-76MD-90A, taip pat partiją Su-34M. Apie tai praneša „Rostec“.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija gavo du naikintuvus-bombonešius Su-34, kurie buvo pagaminti Novosibirsko orlaivių gamykloje. Teigiama, kad abu orlaiviai prieš perduodami kariuomenei buvo išbandyti ant žemės ir ore.

Remiantis „Oryx“ projektu, Rusijos armija prarado 21 orlaivį Su-34 ir Su-34M nuo visapusiškos Rusijos Federacijos invazijos į Ukrainą. Šiuo metu Rusijos Federacija praranda daugiau orlaivių, nei gali pagaminti. Nes kol Novosibirske buvo statomi lėktuvai, okupantai neteko dar 3 Su-34.

 

 

Iš viso Rusijos Federacijos gynybos ministerija 2020 metais užsakė 20 Su-34. Ankstesnė keturių orlaivių partija buvo pradėta eksploatuoti 2021 m. lapkritį. Kalbant apie Il-76, Rusijos Federacija užsakė iki 4 vienetų.

Su-34 yra sovietų/rusų naikintuvas-bombonešis Su-27 pagrindu. Jis skirtas bombardavimo smūgiams į antžeminius taikinius, bet gali kovoti ir su oro taikiniais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()