[ŽT] Rusiją sprogdina masinių protestų banga. Prasidėjo suėmimai. Kas vyksta? (Video, foto)  ()

Buvo sulaikyti mažiausiai 45 asmenys, tarp kurių keturi nepilnamečiai ir vienas žurnalistas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienį, birželio 4 d., per Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno gimtadienį jo šalininkai vyko į protestus, pranešama apie dešimtis sulaikytųjų.

„Meduza“ teigimu, gatvės akcijos buvo organizuojamos ne tik Rusijos miestuose, bet ir visame pasaulyje (Ženevoje, Buenos Airėse, Prahoje, Tel Avive, Paryžiuje, Helsinkyje, Toronte, Meksikoje, Stokholme, Tokijuje, Sidnėjuje, Tbilisyje ir Vilniuje).

„Rusijoje  daugiausia vyko  pavieniai piketai ir gatvės akcijos – Chabarovske, Krasnojarske, Rostove prie Dono, Kaliningrade, Jekaterinburge, Omske, Saratove, Sankt Peterburge ir kituose miestuose“, – rašoma pranešime.

„OVD-Info“ duomenimis, dėl šių veiksmų Rusijos Federacijoje jau buvo sulaikyti mažiausiai 45 asmenys, tarp kurių keturi nepilnamečiai ir vienas žurnalistas.

 

Pavyzdžiui, Kaliningrade buvo sulaikytas vietos gyventojas, kuris į mitingą atėjo su balionu, ant kurio buvo užrašyta: „Su gimtadieniu, Aleksejau“, o Maskvoje policija išsivežė moterį, kuri išėjo su plakatu „Laisvę Navalnui. Laisvė politiniams kaliniams“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(2)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: