[ŽT] Būtų super karšta žinia. „JAV gavo žvalgybos duomenų, kas įvyko prie Kachovkos HE“  ()

Pasak žurnalistų, JAV žvalgyba ruošiasi paviešinti dokumentus, tačiau prezidento Joe Bideno administracija to dar nepatvirtino.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-07 [ŽT] Būtų super karšta žinia. „JAV gavo žvalgybos duomenų, kas įvyko prie Kachovkos HE“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų vyriausybė turi žvalgybos duomenų, kurie rodo, kad būtent Rusija susprogdino Kachovkos hidroelektrinės užtvanką Ukrainoje. Apie tai rašo „NBC News“, remdamasi savo šaltiniais.

Leidinys rašo, kad JAV prezidento Joe Bideno administracija stengiasi išslaptinti dalį žvalgybos duomenų ir jais pasidalinti viešai.

Sprogimo motyvas vis dar tiriamas, sakė vienas šaltinis, tačiau pratrūkus užtvankai Ukrainos pajėgoms būtų sunku kirsti upę, be to, tai sukeltų rimtų humanitarinių problemų.

Vėliau žurnalistai pranešė, kad Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby sakė, kad JAV dar negali patvirtinti, kad Rusija susprogdino užtvanką.

 

Pasak J. Kirby, Jungtinės Valstijos daro viską, kas įmanoma, kad išnagrinėtų situaciją. Tačiau jis teigė, kad potvynis gali sukelti katastrofiškų pasekmių pietų Ukrainoje, taip pat pakenkti šalies energetiniam saugumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(8)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: