[ŽT] Ukrainos pajėgos veržiasi svarbiame fronto sektoriuje, bet ryškėja viena daug kainuosianti problema  ()

Pastarosiomis dienomis verždamiesi per Rusijos gynybą Bachmute Ukrainos kariai susidūrė su didesniu pasipriešinimu nei tikėjosi, tačiau padarė svarbią pažangą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-09 [ŽT] Ukrainos pajėgos veržiasi svarbiame fronto sektoriuje, bet ryškėja viena daug kainuosianti problema  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNN cituoja du neįvardintus JAV pareigūnus, kurie teigia, kad Ukrainos kariams pavyko išstumti dalį Rusijos pajėgų iš Bachmuto srities rytų. Tačiau rusai, ginkluoti prieštankinėmis raketomis, granatsvaidžiais ir minosvaidžiais, kuria „kietą pasipriešinimą“.

Rusijos pajėgos sukūrė tvirtas, daugiasluoksnes gynybines linijas, pridengtas minų laukais, kurie, anot CNN pašnekovų, „sukėlė didelę žalą Ukrainos šarvuočiams“. Vienas JAV pareigūnas pavadino Ukrainos nuostolius „reikšmingais“ ir patikslino, kad kentėjo šarvuočiai „MaxxPro“, kuriuos JAV suteikė Ukrainai. Tačiau CNN pašnekovai teigia, kad Ukrainos pajėgų praradimai neturės didesnės įtakos tolesniam Ukrainos kontrpuolimui.

 

„JAV ir Vakarų pareigūnai jau seniai prognozuoja, kad kontrpuolimas truks ilgai ir Ukrainos personalui bei technikai, įskaitant Vakarų tiekiamas sistemas, kils didelis pavojus“, – pažymi CNN.

(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: