Pirmą kartą pastebėtas naujausias Rusijos ginklas „Bumerang“. Kas tai per žvėris (Foto)  (1)

Šarvuotas transporteris „Bumerang“ turėtų būti naujausias šarvuotas transporteris su nuotoliniu būdu valdoma ginklų stotimi, tačiau jis buvo bandomas jau 7 metus. Todėl rusai nusprendė supaprastinti dizainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija „Bumerang“ pagrindu sukūrė „mobilizacinę“ šarvuočio versiją. Jame yra keletas supaprastinimų, rašo „Tankai. Istorija ir modernybė“.

Rusijoje pirmą kartą buvo matytas supaprastintas šarvuotasis transporteris „Bumerang“. Tikriausiai yra tik vienas egzempliorius. Pažymima, kad „Bumerang“ turi nemažai reikšmingų skirtumų nuo bazinio modelio. Šarvuotį kuria Arzamo mašinų gamykla.

Šarvuotas transporteris skiriasi tuo, kad turi archajiškus prožektorius ir stebėjimo įrenginį TKN-3. Jame kovos modulis yra toks pat kaip ir BTR-82 ir BMP-1M. Jis ginkluotas 30 mm 2A72 automatiniu pabūklu ir 7,62 mm PKT kulkosvaidžiu. Bazinėje mašinoje turi būti TKN-4 periskopinis stebėjimo įrenginys. „Bumerang“ turėtų būti labiau apsaugotas nei BTR-82 dėl keraminių šarvų.

 

 

Ir vienas pagrindinių skirtumų – naujasis šarvuotis „nebemoka“ plaukti. Mašinos priekyje nėra vandens deflektoriaus, o gale – propelerių. Tačiau supaprastintame „Bumerang“ yra gana patogus karių skyrius.

Pažymima, kad „Bumerang“ yra kompromisinis sprendimas tarp Rusijos armijos poreikio turėti modernią kovinę mašiną ir to, ką Rusijos Federacija gali pagaminti taikant Vakarų sankcijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(17)
(-14)

Komentarai (1)