„Galutinis tikslas yra susigrąžinti visas teritorijas.“ Ukraina nustatė terminą kontrpuolimui  ()

Anot Ihorio Žovkvos, greitų rezultatų tikėtis neverta, o veiksmai gali užsitęsti kelis mėnesius. Be to, tai gali būti ne paskutinė ginkluotųjų pajėgų operacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gali prireikti daug mėnesių kovos, kad pavyktų išlaisvinti Ukrainos teritorijas nuo Rusijos užpuolikų. Tai pareiškė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Ihoris Žovkva, praneša CNN.

Anot jo, Ukrainos kariuomenė jau pradėjo vykdyti pirmuosius puolimo veiksmus fronte ir po vieną išlaisvina apgyvendintas teritorijas, tačiau greitų rezultatų tikėtis neverta. Tai gali būti ilgas ir sudėtingas procesas.

Galutinis Ukrainos gynėjų tikslas yra išlaisvinti visas Ukrainos teritorijas iki 1991 m. sienų. Įskaitant Krymą, Donecką ir Luhanską.

„Galutinis kontrpuolimo kampanijos tikslas yra susigrąžinti visas teritorijas, įskaitant Krymą“, – rašoma pranešime.

Pokalbio su amerikiečių žurnalistais metu Ihoris Žovkva pabrėžė negalintis pasidalyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmų detalėmis. Jis tik patvirtino, kad tam tikri puolimo veiksmai fronto linijoje jau vyksta.

 

Nereikėtų tikėtis greitų rezultatų. Apskritai Ukrainai gali prireikti kelių mėnesių, kad pasiektų savo tikslus. Kaip efektyvumą Prezidento kanceliarija pateikė rudens kampanijos pavyzdžius, kai Charkivo ir Chersono regionai buvo iš dalies išlaisvinti.

Tačiau tuo pat metu gali atsitikti taip, kad tai „bus ne paskutinė kontratakos operacija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()