[ŽT] Rusijos vadas skelbia neįtikėtiną pareiškimą. „Wagner“ padėjo ukrainiečiams naikinti okupantus  ()

Kasdien stiprėja trintis tarp „Wagner“ ir reguliariųjų Rusijos pajėgų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai, kad „Wagner“ nutekina Rusijos karių pozicijas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, savo „Telegram“ pasakojo buvęs Rusijos kariuomenės 72-osios brigados vadas papulkininkis Romanas Venevitinas. Jei juo galima tikėti, Prigožino „Wagner“ smogikai kartais padėdavo Ukrainos gynėjams.

„Prigožinas ne tik nuo 2006 m. uždirba milijardus iš mūsų kariuomenės, tiekdamas maistą pagal sutartis su Gynybos ministerija... „Wagner“ taip pat nutekino mūsų ginkluotųjų pajėgų pozicijas priešui! Taip, tai tiesa. Tai daug ką paaiškintų“, – sakė jis.

Venevitino teigimu, „Wagner“ trūksta karių. Kompanija patyrė milžiniškus nuostolius ir jai sunku persigrupuoti, atkurti sunaikintus dalinius. Tačiau į gilų bendradarbiavimą su reguliariosiomis Rusijos pajėgomis „Wagner“ nepuola. Priešingai - Prigožinas leidžiasi į atvirą konfliktą su Rusijos karine vadovybe. Pats Venevitinas buvo sulaikytas „Wagner“, nes, kaip buvo teigiama, apšaudė automobilį su Prigožino smogikais. Jis kaltina „Wagner“ vagystėmis, įskaitant ir tanko.

(26)
(2)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: