„Tai labai kvaila. Bus rimtos pasekmės.“ Skelbiama, kad Šoigu padarė didelę kvailystę  ()

Prigožinas gali „suvalgyti“ Šoigu: Rusijoje planuojamas dar vienas konfliktas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu bandė daryti spaudimą „Wagner“ vadovui Jevgenijui Prigožinui. Nesėkminga ministro iniciatyva tik paaštrino kovą dėl valdžios Rusijos armijoje.

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo politikos ekspertas Michailas Šeitelmanas. Jo nuomone, savo pasirašytu įsakymu Šoigu pademonstravo silpnumą ir ateityje gali netekti posto.

Kova dėl įtakos Rusijos armijoje tarp „Wagner“ ir Rusijos gynybos ministerijos tęsiasi jau daugiau nei mėnesį. Dabar esame naujo šios konfrontacijos etapo liudininkai.

Birželio 11 d. Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pasirašė įsakymą, kuriuo visi savanorių būriai yra pavaldūs gynybos ministerijai. Tą pačią dieną šį įsakymą pakomentavo „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas, pavadindamas šį įsakymą neteisėtu.

Šeitelmanas pabrėžė, kad teisiškai Šoigu pasirašytas įsakymas galioja tik Gynybos ministerijai pavaldžiams padaliniams. Tačiau „Wagner“ pavaldus tiesiogiai Vladimirui Putinui, todėl Prigožinas turi visas priežastis ignoruoti ministro reikalavimą.

Kad šis įsakymas galiotų visiems daliniams ir visiems Rusijos piliečiams, jį turėjo pasirašyti prezidentas. Tikriausiai Šoigu norėjo, kad Putinas pasirašytų būtent tokį įsakymą. O kai nepasisekė, gynybos ministras nusprendė pasielgti savavališkai.

 

„Tiesą sakant, šio įsakymo pasirašymas yra kvailas Šoigu žingsnis. Tuo jis tik pademonstravo savo silpnumą, o oponentas tai supranta“, – įsitikinęs Šeitelmanas.

„Kova dėl valdžios Rusijos armijoje tik stiprės. Mano nuomone, Prigožinas greičiausiai sugebės „suvalgyti“ Šoigu. Bet ar jis susitvarkys su kitais kariškiais – atviras klausimas“, – situaciją vertino Šeitelmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(2)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: