[ŽT] „Ją reikia gerbti.“ Putinas skelbia visiškai netikėtą pareiškimą apie Ukrainą  (1)

Putinas susitikimo su karo korespondentais metu pareiškė, kad Ukrainą reikia gerbti“ ir dar kartą pridūrė, kad ukrainiečiai gyvena istorinėse Rusijos žemėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas surengė susitikimą su karo korespondentais. Jis sakė, kad Ukrainos kontrpuolimas vyksta nuo birželio 4 d. ir Kyjivas naudoja specialiai tam paruoštus rezervus. Putinas žurnalistams sakė, kad Ukraina patiria didelių nuostolių.

Anot jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos neteko mažiausiai 160 tankų ir 360 šarvuočių - 25–30% visų Vakarų suteiktų karo mašinų. Putinas pasakojo, kad Maskva palaipsniui ir metodiškai demilitarizuoja Ukrainą. „Kad ir kokia būtų Ukraina, ji egzistuoja, su ja reikia elgtis pagarbiai, bet su mumis negalima elgtis be pagarbos“, – sakė Putinas.

Jo neapleidžia mintis, kad ukrainiečiai gyvena istorinėse Rusijos žemėse. „Žmonės, norintys gyventi atskirai, nepriklausomoje valstybėje, mūsų istorinėse žemėse, turėtų daryti viską, kas nuo jų priklauso, kad su mumis užmegztų ryšius. Turėjome ginčų ir su Lukašenka, bet niekam nekilo mintis pradėti konfliktą“, – pažymėjo Putinas

 

Putinas sakė, kad Ukraina pagal nepriklausomybės deklaraciją buvo neutrali valstybė, tačiau 2008 metais ji ėmė tai pažeidinėti, Bukarešto viršūnių susitikime pareikšdama savo norą prisijungti prie NATO.

(2)
(32)
(-30)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: